Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новости

Новости из Јужне Србије


<<<12345>>>Укупно: 6615  |  Приказано: 21 - 30

Позната нова локација нишке Хитне помоћи

Јужна Србија Инфо - редакција 26.03.2024.
Хитна помоћ на новој локацији

Директор УКЦ Ниш Зоран Перишић најавио је пресељење Хитне помоћи у нови објекат на Византијском булевару, између Тржног центра "Стоп шоп" и ДИС-а. Овај корак представља нови концепт развоја Хитне помоћи у Нишу, који је подржан на иницијативу министарке здравља др Данице Грујичић.

опширније

Коментара: 0

У нишком храму Св. Василија Острошког откривена Спомен-крипта Новим косовским јунацима

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 24.03.2024.
Откривена Спомен-крипта Новим косовским јунацима

У Нишу данас је започло свечано обележавање 25 година од НАТО агресије на нашу земљу. Потом је након парасатоа у храму Светог Василија Острошког у Нишу свечано откривена Спомен-крипта Новим косовским јунацима.

опширније

Коментара: 0

25 година од почетка НАТО бомбардовања

Јужна Србија Инфо - редакција 24.03.2024.
25 година од НАТО агресије

На данашњи дан 1999. године почели су ваздушни напади НАТО снага на Савезну Републику Југославију. За 78 дана погинуло је између 1.200 и 3.000 људи. Алексинац, Ниш, градови и места на југу Србије посебно су страдали, јер су били изложени бомбардовањем касетним бомбама, што је оставило велике последице на становнике ових градова.

опширније

Коментара: 0

Теодорова субота, прва субота Часног поста - данас се спрема жито као за славу

Јужна Србија Инфо - редакција 23.03.2024.
Тодорова субота

Теодорова у народу Тодорова субота, је прва субота Васкршњег поста па према томе покретан празник који спада уз Васкршњи циклус празновања. Дан је посвећен Св. великомученику Теодору Тирону, кога Црква ове године слави 23. марта, а у Теодорову суботу као успомену на његово јављање Епископу Евдоксију, прве суботе прве недеље поста.

опширније

Коментара: 0

Ниш добија још један вртић - зграда бивше "Медикотерапије" у Чаиру постаје кутак за малишане

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 22.03.2024.
Још један вртић уз подршку Министарства

Потписивање уговора са Министарством за бригу о породици и демографију, на челу с министарком Даријом Кисић Тепавчевић, представља важан корак ка остваривању циљева у вези са смањењем листе чекања за упис деце у вртиће.

опширније

Коментара: 0

40 Светих мученика - Младенци

Јужна Србија Инфо 22.03.2024.
Младенци

СПЦ данас обележава велики празник. Младенци се увек празнују 22. марта а посвећени су успомени на страдање светих четрдесет Мученика Севастијских, који су за Христову веру пострадали 320. године.

опширније

Коментара: 0

Након више "спорних" образложења, изјава и најава, стари се руши а гради се нови мост код Врежине

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 21.03.2024.
Гради се нови Врежински мост

Изградња новог Врежинског моста представља значајан пројекат за град и регион. Затварање старог моста пре пет година изазвало је значајне проблеме у саобраћају и ограничило приступ насељима на десној страни Нишаве. За решење овог проблема, одлучено је да се изгради нови мост, а пројекат ће израдити Грађевинско-архитектонски факултет, речено у градској влади Ниша,

опширније

Коментара: 0

Проширење капацитета аеродрома "Константин Велики": Први путници из нове терминалне зграде крећу на своје летове већ од 1. јула

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 19.03.2024.
Нови терминал у функцији од 1. јула

Данас је, на нишком аеродрому "Константин Велики", свечано потписан уговор који означава почетак једног од најзначајнијих пројеката у модернизацији аеродромске инфраструктуре у Србији. Нова терминална зграда спремна за отварање 1. јула ове године.

опширније

Коментара: 0

Нема услова за изградњу подземних гаража у Нишу

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 19.03.2024.
Нема услова за изградњу подземних гаража

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, казала је гостујући у емисији ТВ Зона Плус "Из јутра у дан" да од три предвиђене локације за изградњу подземних гаража у граду, две нису прикладне, док је једна исплатива, али не довољно. Уместо тога, планира се изградња једне или више надземних гаража, међутим тачне локације још нису познате.

опширније

Коментара: 0

Хуманитарни концерт у Нишу за Јану Митић: Звуци солидарности и наде

Јужна Србија Инфо 17.03.2024.
Звуци солидарности и наде

У понедељак, 18. марта 2024. године, Нишки културни центар у сарадњи са Музичком школом у Нишу организује јединствени хуманитарни концерт у Великој сали НКЦ-а с почетком у 19 сати.

опширније

Коментара: 0

<<<12345>>>Укупно: 6615  |  Приказано: 21 - 30


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима