Južna Srbija Info

Novosti

Novosti iz Južne Srbije


<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 4737  |  Prikazano: 21 - 30

Podela ogrevnog drveta socijalno ugroženim porodicama u Prokuplju

Južna Srbija Info 30.10.2019.
Drva za ugrožene

Zaposleni u Crvenom krstu u Prokuplju, u utorak su krenuli sa podelom ogrevnog drveta socijalno ugroženim porodicama. Spiskove za dodelu, pravili su predsednici saveta mesnih zajednica u gradu.

opširnije

Komentara: 0

Sednica SG Niša: Usvojen rebalans, potvrđen izbor direktora, opozicija i dalje bojkotuje

Južna Srbija Info 29.10.2019.
Usvojen rebalans

Na današnjoj sednici Skupštine grada Niša, većinom glasova odbornici su usvojili rebalans budžeta grada, koji je dodatno uvećan za još 200 miliona dinara i sada iznosi 10,7 milijardi dinara. Niški parlamentarci su potvrdili izbor direktora Direkcije za javni gradski prevoz Milana Milića, direktora JP „Nišstan“ Miroljuba Čupića i imenovanje v.d. direktora Gorice, Dragane Stevanović.

opširnije

Komentara: 0

140 godina Gimnazije u Leskovcu

Južna Srbija Info 29.10.2019.
Rođendan leskovačke Gimnazije

Juče je u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu, prigodnim programom leskovačka Gimnazija obeležila 140 godina postojanja i rada.

opširnije

Komentara: 0

Novi direktori "Direkcije za prevoz", "Nišstana" i "Gorice"

Južna Srbija Info 28.10.2019.
Novi direktori

Na jutros održanoj sednici, a na predlog Komisije za izbor direktora Gradsko veće Niša, predložiće odbornicima niškog parlamenta izbor Milan Milića za direktora "Direkcije za javni prevoz", Miroljuba Ćupića za direktora JP „Nišstan“ i Draganu Stevanović (SPS) za v.d. direktora "Gorice".

opširnije

Komentara: 0

Danas se obeležava dan Svete mati Paraskeve - Petke

Južna Srbija Info 27.10.2019.
Sveta mati Paraskeve

Sveta Petka ili Paraskeva (grč. Παρασκευή - petak) je bila hrišćanska podvižnica iz 11. veka. Rodila se u gradu Epivatu, koji se nalazi na obali Mramornog mora između Silimvrije i Carigrada u Trakiji polovinom 10. veka. Poticala je iz imućne i pobožne porodice. Imala je brata, koji se zvao Jevtimije, i koji se zamonašio veoma mlad, da bi kasnije postao episkop Maditski…

opširnije

Komentara: 0

U društvu brojnih građana i gostiju iz zemlje i inostranstva obeležena slava Gradske opštine Medijana, Sveta Petka

Južna Srbija Info 26.10.2019.
Uručena priznanja za posvećenost pravim vrednostima

Dodelom priznanja GO Medijana obeležila je svoju slavu, Sveta Petku. Najviše priznanje, Dukat Medijane pripalo je general–potpukovniku Milosavu Simoviću, komandantu Kopnene vojske za očuvanje istorijskih vrednosti i afirmaciju Vojske Srbije, AD Planinki iz Kuršumlije, za višegodišnju pomoć u realizaciji aktivnosti GO Medijana, kao i volonterima NURDOR-a Tamari Klarić i…

opširnije

Komentara: 0

Izabrane nove sudije Osnovnog i Višeg suda u Nišu

Belami, Južna Srbija Info 25.10.2019.
Nove sudije

Novi predsednik Višeg suda u Nišu je sudija Apelacionog suda, Dragana Živadinović, odlučeno je na sednici Skupštine Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Budžet Niša uvećan za 200 miliona dinara

Belami, Južna Srbija Info 24.10.2019.
Budžet uvećan za 200 miliona

Gradsko veće usvojilo je predlog o drugom rebalansu budžeta u ovoj godini koji podrazmeva njegovo uvećanje za 200 miliona dinara.

opširnije

Komentara: 0

Otvoren 5. Forum naprednih tehnologija

Južna Srbija Info 22.10.2019.
Forum naprednih tehnologija

U Oficirskom domu otvoren je 5.Forum naprednih tehnologija u organizaciji Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, Regionalnom privrednom komorom , Elektronskim i Mašinskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiKAT.

opširnije

Komentara: 0

Bez putarine samo sa niškim tablicama na obilaznici: Šta sa onima koji rade, a ne žive u Nišu?

Z.S. Južna Srbija Info 17.10.2019.
Za Nišlije besplatna obilaznica

Grad Niš i JP ""Putevi Srbije" postigli su dogovor, na osnovu kojeg će svi građani "koji to žele", nakon početka rada naplatnih rampi, dobiti specijalne Gradske kartice za vožnju prstenom oko Niša bez naknade. Da li se ovakavom odlukom vodilo računa o svim kategorijama, pokazaće vreme...

opširnije

Komentara: 1

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 4737  |  Prikazano: 21 - 30