Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Црвени метео аларм и ванредна ситуација у Врању, Хану и Трговишту и даље на снази

rssBookmark and Share

Врање 11.01.2017. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Пружање медицинске помоћи и достава хране и лекова домаћинствима у брдско-планинским крајевима, као и чишћење путева, приоритет је Штаба за ванредне ситуације. Јуче је пут Лепчинца, махала Коњарци, упућена Ватрогасно-спасилачка јединица, ради евакуације оболеле особе.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Помоћ је потребна и у Изумно и Горње Пунушевце. Укључује се и Црвени крст, који располаже пакетима за социјално угрожено становништво. Сва расположива механизација је на терену и чисти саобраћајнице. Како је речено на седници Штаба за ванредне ситуације, кварови на водоводној мрежи код Саборне цркве и и на углу улица Саве Ковачевића и Боре Станковића, у овом тренутку не могу да се отклоне, док се за то не створе услови. До 20 сати грађани се за помоћ могу обратити на телефон 064/890-76-67. Такође је на располагању телефон Оперативног центра 1985.

Почела је настава у основним и средњим школама у граду. Препорука Штаба је да часови буду скраћени до краја недеље. Што се тиче истурених одељења у брдско-планинским пределима, директори треба да изврше процену да ли постоје услови за извођење наставе и донесу одлуку о одлагању или почетку рада.

У општини Трговиште наноси снега у неким деловима општине већи и од 3 метра. Неколико засеока је још увек одсечено од света. За тамошње ђаке распуст још увек траје.

Коментара: 0


#   Врање   Владичин Хан   Трговиште   саобраћај   снег   штаб за ванредне ситуације   чишћење снега   спасилачко ватрогасне службе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима