Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Crveni meteo alarm i vanredna situacija u Vranju, Hanu i Trgovištu i dalje na snazi

rssBookmark and Share

Vranje 11.01.2017. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Pružanje medicinske pomoći i dostava hrane i lekova domaćinstvima u brdsko-planinskim krajevima, kao i čišćenje puteva, prioritet je Štaba za vanredne situacije. Juče je put Lepčinca, mahala Konjarci, upućena Vatrogasno-spasilačka jedinica, radi evakuacije obolele osobe.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Pomoć je potrebna i u Izumno i Gornje Punuševce. Uključuje se i Crveni krst, koji raspolaže paketima za socijalno ugroženo stanovništvo. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i čisti saobraćajnice. Kako je rečeno na sednici Štaba za vanredne situacije, kvarovi na vodovodnoj mreži kod Saborne crkve i i na uglu ulica Save Kovačevića i Bore Stankovića, u ovom trenutku ne mogu da se otklone, dok se za to ne stvore uslovi. Do 20 sati građani se za pomoć mogu obratiti na telefon 064/890-76-67. Takođe je na raspolaganju telefon Operativnog centra 1985.

Počela je nastava u osnovnim i srednjim školama u gradu. Preporuka Štaba je da časovi budu skraćeni do kraja nedelje. Što se tiče isturenih odeljenja u brdsko-planinskim predelima, direktori treba da izvrše procenu da li postoje uslovi za izvođenje nastave i donesu odluku o odlaganju ili početku rada.

U opštini Trgovište nanosi snega u nekim delovima opštine veći i od 3 metra. Nekoliko zaseoka je još uvek odsečeno od sveta. Za tamošnje đake raspust još uvek traje.


#   Vranje   Vladičin Han   Trgovište   saobraćaj   sneg   štab za vanredne situacije   čišćenje snega   spasilačko vatrogasne službe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima