Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Делегација Жиронда у посети Нишу

rssBookmark and Share

Жиронд Француска 17.11.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима угостио је јуче у Градској кући делегацију из француске области Жиронд на челу са делегатом Савета департмана за питања Европе и децентрализоване сарадње Жак Респоом.

Делегација Жиронда у посети Нишу

Приликом данашњег сусрета разговарало се о новим модалитетима сарадње Града Ниша са Генералним саветом Жиронда. Конкретно, реч је о сарадњи на пројектима посвећеним младима као највреднијем ресурсу Града, култури и стимулисању локалног развоја. Најављена је и тронедељна посета нишког стрип аутора Тонија Радева Жиронду у оквиру које ће деца колеџа «Алфред Моген» из Градињана и ОШ «Иво Андрић» из Ниша, уз подршку Радева радити на реализацији француско-српског стрип издања са тематиком људских права.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић указао је на значај интерактивног односа двеју култура у циљу презентовања историјског, националног и духовног иднетитета обеју држава. Нарочито је истакао политику поспештивања турстичког потенцијала Ниша, која ће стимулисати развој и раст привредног, економског и инфраструктурног капацитета Града. У том смислу – истакао је градоначелник Булатовић, интензивније истраживање и промовисање духовне и материјалне културе Ниша, тзв. "Капије Истока и Запада",  опринеће бољем позиционирању града на мапи светских туристичких дестинација.


#   Иво Андрић   Француска   Дарко Булатовић   Жиронд Француска
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима