Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Delegacija Žironda u poseti Nišu

rssBookmark and Share

Žirond Francuska 17.11.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima ugostio je juče u Gradskoj kući delegaciju iz francuske oblasti Žirond na čelu sa delegatom Saveta departmana za pitanja Evrope i decentralizovane saradnje Žak Respoom.

Delegacija Žironda u poseti Nišu

Prilikom današnjeg susreta razgovaralo se o novim modalitetima saradnje Grada Niša sa Generalnim savetom Žironda. Konkretno, reč je o saradnji na projektima posvećenim mladima kao najvrednijem resursu Grada, kulturi i stimulisanju lokalnog razvoja. Najavljena je i tronedeljna poseta niškog strip autora Tonija Radeva Žirondu u okviru koje će deca koledža «Alfred Mogen» iz Gradinjana i OŠ «Ivo Andrić» iz Niša, uz podršku Radeva raditi na realizaciji francusko-srpskog strip izdanja sa tematikom ljudskih prava.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ukazao je na značaj interaktivnog odnosa dveju kultura u cilju prezentovanja istorijskog, nacionalnog i duhovnog idnetiteta obeju država. Naročito je istakao politiku pospeštivanja turstičkog potencijala Niša, koja će stimulisati razvoj i rast privrednog, ekonomskog i infrastrukturnog kapaciteta Grada. U tom smislu – istakao je gradonačelnik Bulatović, intenzivnije istraživanje i promovisanje duhovne i materijalne kulture Niša, tzv. "Kapije Istoka i Zapada",  oprineće boljem pozicioniranju grada na mapi svetskih turističkih destinacija.


#   Ivo Andrić   Francuska   Darko Bulatović   Žirond Francuska
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima