Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђилас нови-стари председник КСС

rssBookmark and Share

22.02.2015. Јужна Србија Инфо

Досадашњи председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Драган Ђилас једногласно је изабран на јучерашњој изборној Скупштини КСС да предводи кошаркашку организацију и у наредне четири године.

Ђилас нови-стари председник КСС

За потпредседнике КСС на његов предлог изабрани су: Ана Јоковић за женску кошарку, Игор Ракочевић за мушку, Дејан Томашевић за такмичење и Андрија Клеут за финансије и маркетинг.

Ракочевић је на месту потпредседника заменио Дејана Бодирогу, док су остали ту функцију обављали и у претходном мандату.

За председника Скупштине КСС поново је изабран Драган Гачић, а изабрани су и чланови Надзорног и Управног одбора и Дисциплинског суда.

Нови – стари председник КСС Драган Ђилас је после избора рекао да је кошарка у Србији спорт број један и да се нада да ће тако и остати.

Он је додао да је у претходном периоду направљен велики такмичарски резултат и да ће покушати да то буде одбрањено.

Он је рекао да су задаци за наредни период финансијска стабилност КСС и помоћ регионалним кошаркашким савезима “јер без њих нема развоја кошарке”.

Ђилас је приметио да постоји проблем са одласком младих играча од 14-15 година у иностранство, од којих многи не постану велики кошаркаши и да је зато боље да остану овде и да им се пружи помоћ у стручниом раду.

Ðилас је рекао да се очекује доношење новог закона о спорту и да се ове године одржавају два европска првенства – мушко и женско, и да је приоритет квалификовање за Олимпијске игре у Рију.

“Оно што нас све повезује је љубав према кошарци”, казао је Ðилас и додао да “морамо да смањимо сујете, да пазимо на сваку реч коју изговарамо и да свака изгворена реч треба да буде у функцији развоја кошарке”

Он је подсетио да предстоје разговори око система такмичења, а говорећи о Купу Радивоја Кораћа који се одржава у Нишу, рекао је да када гостују Црвена звезда и Партизан у неком граду Србије то је “празник за све градове”.

Новоизабрани потпредседник КСС Игор Ракочевић рекао је да је функција потпредседника за њега част и велика обавеза и да је приоритет квалификовање за ОИ, а да је задатак КСС да се створе што бољи услови за припреме селекција за такмичења.

Коментаришући једну своју ранију изјаву да ће његов задатак бити да помири Звезду и Партизан, он је рекао да је његова функција сада везана за мушке селекције, али да ће бити разговора са представницима Црвене звезде и Партизана, као и да је општи интерес стварање здраве атмосфере.


#   кошарка   скупштина   председник   избори   Драган Ђилас   Олимпијске игре   потпредседници   Кошаркашки савез Србије   Дејан Томашевић   Ана Јоковић   Игор Ракочевић     реизбор   Црвена Звезда
@KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима