Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đilas novi-stari predsednik KSS

rssBookmark and Share

22.02.2015. Južna Srbija Info

Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas jednoglasno je izabran na jučerašnjoj izbornoj Skupštini KSS da predvodi košarkašku organizaciju i u naredne četiri godine.

Đilas novi-stari predsednik KSS

Za potpredsednike KSS na njegov predlog izabrani su: Ana Joković za žensku košarku, Igor Rakočević za mušku, Dejan Tomašević za takmičenje i Andrija Kleut za finansije i marketing.

Rakočević je na mestu potpredsednika zamenio Dejana Bodirogu, dok su ostali tu funkciju obavljali i u prethodnom mandatu.

Za predsednika Skupštine KSS ponovo je izabran Dragan Gačić, a izabrani su i članovi Nadzornog i Upravnog odbora i Disciplinskog suda.

Novi – stari predsednik KSS Dragan Đilas je posle izbora rekao da je košarka u Srbiji sport broj jedan i da se nada da će tako i ostati.

On je dodao da je u prethodnom periodu napravljen veliki takmičarski rezultat i da će pokušati da to bude odbranjeno.

On je rekao da su zadaci za naredni period finansijska stabilnost KSS i pomoć regionalnim košarkaškim savezima “jer bez njih nema razvoja košarke”.

Đilas je primetio da postoji problem sa odlaskom mladih igrača od 14-15 godina u inostranstvo, od kojih mnogi ne postanu veliki košarkaši i da je zato bolje da ostanu ovde i da im se pruži pomoć u stručniom radu.

Ðilas je rekao da se očekuje donošenje novog zakona o sportu i da se ove godine održavaju dva evropska prvenstva – muško i žensko, i da je prioritet kvalifikovanje za Olimpijske igre u Riju.

“Ono što nas sve povezuje je ljubav prema košarci”, kazao je Ðilas i dodao da “moramo da smanjimo sujete, da pazimo na svaku reč koju izgovaramo i da svaka izgvorena reč treba da bude u funkciji razvoja košarke”

On je podsetio da predstoje razgovori oko sistema takmičenja, a govoreći o Kupu Radivoja Koraća koji se održava u Nišu, rekao je da kada gostuju Crvena zvezda i Partizan u nekom gradu Srbije to je “praznik za sve gradove”.

Novoizabrani potpredsednik KSS Igor Rakočević rekao je da je funkcija potpredsednika za njega čast i velika obaveza i da je prioritet kvalifikovanje za OI, a da je zadatak KSS da se stvore što bolji uslovi za pripreme selekcija za takmičenja.

Komentarišući jednu svoju raniju izjavu da će njegov zadatak biti da pomiri Zvezdu i Partizan, on je rekao da je njegova funkcija sada vezana za muške selekcije, ali da će biti razgovora sa predstavnicima Crvene zvezde i Partizana, kao i da je opšti interes stvaranje zdrave atmosfere.


#   košarka   skupština   predsednik   izbori   Dragan Đilas   Olimpijske igre   potpredsednici   Košarkaški savez Srbije   Dejan Tomašević   Ana Joković   Igor Rakočević     reizbor   Crvena Zvezda
@KSSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima