Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Динкићев човек ојадио Нишлије за 13 милиона динара

rssBookmark and Share

27.03.2014. Курир

Бранислав Јовановић, председник Градског одбора УРС у Нишу и извршни директор Дирекције за изградњу града, неколико његових сарадника и двојица приватних инвеститора ухапшени су због сумње да су злоупотребом службеног положаја у саизвршилаштву оштетили градски буџет за више од 13 милиона динара!

Динкићев човек ојадио Нишлије за 13 милиона динара

Кривична пријава за исто дело поднета је и против бившег директора „Градске топлане“ Горице Митић, али она није ухапшена због здравственог стања.

Уиграна шема

Поред Бранислава Јовановића, ухапшени су и бивши директор Дирекције за изградњу града и актуелни начелник Управе за комуналне делатности Миодраг Брешковић, бивши заменик директора Дирекције Бранислав Јоцић, помоћник директора за правне послове у овом предузећу Драган Кречковић и заменик директора „Градске топлане“ Милан Огризовић. Полицијско задржавање до 48 сати одређено је и Зорану Банковићу, власнику предузећа „Урбан 018“, и Славиши Андријашевићу, власнику грађевинске фирме „Косаница“.

Брешковић, Јовановић, Јоцић, Кречковић, Огризовић и Горица Митић се сумњиче да су 11. новембра 2010. године потписали протокол којим су Банковићу дозволили прикључење на топловодну мрежу стамбених зграда у Улици Јосифа Панчића и Козарачкој, које је он изградио, без плаћања накнаде у износу од 7,3 милиона динара, за колико су оштетили градски буџет.

- Такође, они се терете да су предузећу „Урбан 018“ издали потврду да је платило трошкове топлификације у истом износу како би му омогућили прикључење на градску топловодну мрежу - каже наш извор.

Ослобођен накнаде

Јовановић и Митићева се сумњиче да су на исти начин омогућили предузећу „Косаница“ да оштети буџет за 6,1 милион динара.
- Њих двоје су ослободили инвеститора Славишу Андријашевића обавезе плаћања дела накнаде за прикључење његовог стамбеног објекта на топловодну мрежу, а образложење за такву одлуку је било да је он сам изградио магистрални топловод у улици где се сада налази - објашњава наш саговорник.

У полицији истичу да се сумња да је било још повлашћених инвеститора који су са осумњиченима поткрадали градски буџет.
Интересантно је да је Верица Калановић, в.д. председника УРС јуче овим поводом заказала конфернецију за новинаре, али она ипак није одржана.

Моћан у Нишу
ЗОВУ ГА БАНЕ БАНАНА

Бранислав Јовановић познат је по надимку Бане Банана и важи за једног од најмоћнијих нишких политичара. Политички противници су га више пута оптуживали за малверзације, али он је увек тврдио да нема разлога да буде забринут. Јовановић је, иначе, био члан СПО, Народне странке правда, па Нишке правде, а 2002. учланио се у Г17 плус и постао лидер нишког УРС и десна рука Млађана Динкића.

Непотизам
ЗАПОШЉАВАЛА РОЂАКЕ

Осумњичена Горица Митић била је у директорској фотељи „Градске топлане“ док је на власти био ДС. При крају владавине демократа грозничаво је журила да запосли сина у „Топлани“, а потом протежирала да се у градском водоводу запосли њена будућа снајка. Истовремено, одобрила је запошљавање још неколико рођака својих сарадника.

ЧИЊЕНИЦЕ
Листа ухапшених

- Бранислав Јовановић
- Миодраг Брешковић
- Бранислав Јоцић
- Драган Кречковић
- Милан Огризовић
- Зоран Банковић
- Славиша Андријашевић
- Горица Митић није ухапшена због здравственог стања, али против ње је поднета пријава


#   УРС   хапшење   Млађан Динкић   Верица Калановић   Бранислав Јовановић   Горица Митић   кривична пријава   Зоран Банковић   Миодраг Брешковић   Бранислав Јоцић
@regionisrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима