Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Годфри први пут у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 03.12.2019. Јужна Србија Инфо

Амбасадор САД, Њ.Е. Ентони Годфри, борави данас први пут у Нишу, након његовог доласка у Србију. Америчког амбасадора примио је градоначелник Дарко Булатовић.

Годфри први пут у Нишу

На састанку у Градској кући обострано је изражено задовољство досадашњим резултатима и оцењено да нема препрека да се та сарадња не унапреди и прошири и у будућности, у свим областима.

Као један од примера истакнут је пројекат Нови Ниш, који реализује америчка компанија Clean Earth Capital, и где се, како је речено, очекује да до пролећа буде успешно окончана прва фаза која ће омогућити наставак радова на стварању једног потпуно новог дела Ниша.

Градоначелник је Амбасадора Годфрија упознао и са потенцијалима Ниша у привредном, образовном и културном сегменту, а посебно са напорима које локална самоуправа у сарадњи са Владом и Председником Србије предузима како би се Ниш учинио бољим местом за живот, али и пословање, посебно у смислу привлачења нових инвеститора, и када су у питању велики инфраструктурни пројекти, попут фабрике за прераду отпадних вода у питању, и када је реч о организацији и унапређењу рада институција локалне самоуправе битних за функционисање привреде.

Посебно је истакнут значај образовних система, од средњих школа до Универзитета, као извора стручних кадрова који Ниш и издвајају од осталих градова у Србији и чине један од основних предуслова за привлачење нових инвеститора.

На састанку је истакнута и важност Америчког кутка који је и први те врсте отворен у Србији, и посебно наглашен значај учешће Америчке агенције за развој (USAID) у реализацији бројних развојних пројеката у Нишу у претходних више деценија.

Градоначелник Булаатовић и Амбасадор Годфри су се сложили да је, на плану политике, изузетно важан наставак процеса приступања Србије Европској унији у чему Србија има подршку Америке, а Градоначелник је нагласио да је на том путу најважније очувати мир, као основни предуслов сваког напретка и бољитка.

Коментара: 0


#   Ниш   САД   Дарко Булатовић   Амбасада САД   Ентони Годфри
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима