Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хиљаду балона за децу оболелу од рака

rssBookmark and Share

16.02.2017. Јужна Србија Инфо

Више од 1000 балона винуло се јуче у небо изнад центра Ниша, као подршка акцији „И ја се борим“ коју спроводи Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР.

Хиљаду балона за децу оболелу од рака

Ниш је један од 40 градова у Србији у којима је јуће, хуманитарним скупом на платоу испред ТПЦ "Калча" којем је присуствовало више од 1000 Нишлија, обележен Светски дан деце оболеле од рака. 

Свако ко жели да помогне другу фазу изградње хемато-онколошког одељења у Нишу, чији се завршетак очекује крајем ове године, може то да учини слањем СМС-а на 1150, а представљена је и нова активност, Старе ствари за нову наду током које ће се такође прикупљати средства за хемато-онколошко одељење у Нишу. До сада је за реализацију друге фазе изградње новог хемато-онколошког одељења прикупљено 25 милиона динара, а недостаје још толико средстава да би оно било стављено у функцију. Нова клиника ће испунити све европске стандарде за лечење хемато-онколошких пацијената, имаће два спрата, издвојен стационарни део, издвојену дневну болницу, шест соба са купатилима, кревете за родитеље који током лечења све време бораве са својом децом. Иначе, у Србији сваког дана једно дете оболи од ове опаке болести, сваке недеље једно изгуби битку, а годишње се од рака лечи 500 деце.


#   Дарко Булатовић   НУРДОР удружење   Међународни дан деце оболеле од рака   Светски дан деце оболеле од рака
@DarkoBulatovic_ @NURDOR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима