Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hiljadu balona za decu obolelu od raka

rssBookmark and Share

16.02.2017. Južna Srbija Info

Više od 1000 balona vinulo se juče u nebo iznad centra Niša, kao podrška akciji „I ja se borim“ koju sprovodi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Hiljadu balona za decu obolelu od raka

Niš je jedan od 40 gradova u Srbiji u kojima je juće, humanitarnim skupom na platou ispred TPC "Kalča" kojem je prisustvovalo više od 1000 Nišlija, obeležen Svetski dan dece obolele od raka. 

Svako ko želi da pomogne drugu fazu izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, čiji se završetak očekuje krajem ove godine, može to da učini slanjem SMS-a na 1150, a predstavljena je i nova aktivnost, Stare stvari za novu nadu tokom koje će se takođe prikupljati sredstva za hemato-onkološko odeljenje u Nišu. Do sada je za realizaciju druge faze izgradnje novog hemato-onkološkog odeljenja prikupljeno 25 miliona dinara, a nedostaje još toliko sredstava da bi ono bilo stavljeno u funkciju. Nova klinika će ispuniti sve evropske standarde za lečenje hemato-onkoloških pacijenata, imaće dva sprata, izdvojen stacionarni deo, izdvojenu dnevnu bolnicu, šest soba sa kupatilima, krevete za roditelje koji tokom lečenja sve vreme borave sa svojom decom. Inače, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od ove opake bolesti, svake nedelje jedno izgubi bitku, a godišnje se od raka leči 500 dece.


#   Darko Bulatović   NURDOR udruženje   Međunarodni dan dece obolele od raka   Svetski dan dece obolele od raka
@DarkoBulatovic_ @NURDOR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima