Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хорор у Нишу: Хиљаде пчела у центру града нападало људе

rssBookmark and Share

31.05.2015. Курир, Јужна Србија Инфо

Рој се око 11.30 часова обмотао око уличне светиљке тик изнад његовог апарата за кокице

фото Драгана Удовичић
фото Драгана Удовичић

Било је као у хорор филмовима, црни зујећи облик ми се приближавао. Почео сам да бежим главом без обзира, а придружили су ми се многи пролазници!

Ово је испрепадано изјавио Нишлија Аки Дестани, сведок несвакидашње најезде одбеглог роја пчела до које је јуче дошло у центру Ниша. Како каже, ужас је тек почињао, рој се око 11.30 часова обмотао око уличне светиљке тик изнад његовог апарата за кокице.
- Дошле су из правца Улице Светозара Марковића, где је зграда Полицијске управе. Када сам се измакао, очекивао сам да ће отићи даље, али су се оне зауставиле на канделабру у пешачкој зони. Људи су били ужаснути - прича овај продавац.

Ко је позвао Удружење пчелара, није познато, али су они послали искусног професионалца у пчеларству Драгишу Михајловића. Без икакве опреме, осим мердевина и картонске кутије, Михајловић се попео уз светиљку и четрдесет минута прикупљао пчеле. Спасилачку акцију окончао је с једним убодом.

- Однекуд су побегле и изгубиле се. Зато делују овако бесно и погубљено. Најтеже је било натерати матицу да уђе у кутију. Кад је она ушла, остале су је следиле. Паметне су то животиње, отићи ће оне у другу кошницу - каже спасилац пчела.

 


#   инсекти   убод   Удружење пчелара   пчеле         Драгиша Марковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима