Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Horor u Nišu: Hiljade pčela u centru grada napadalo ljude

rssBookmark and Share

31.05.2015. Kurir, Južna Srbija Info

Roj se oko 11.30 časova obmotao oko ulične svetiljke tik iznad njegovog aparata za kokice

foto Dragana Udovičić
foto Dragana Udovičić

Bilo je kao u horor filmovima, crni zujeći oblik mi se približavao. Počeo sam da bežim glavom bez obzira, a pridružili su mi se mnogi prolaznici!

Ovo je isprepadano izjavio Nišlija Aki Destani, svedok nesvakidašnje najezde odbeglog roja pčela do koje je juče došlo u centru Niša. Kako kaže, užas je tek počinjao, roj se oko 11.30 časova obmotao oko ulične svetiljke tik iznad njegovog aparata za kokice.
- Došle su iz pravca Ulice Svetozara Markovića, gde je zgrada Policijske uprave. Kada sam se izmakao, očekivao sam da će otići dalje, ali su se one zaustavile na kandelabru u pešačkoj zoni. Ljudi su bili užasnuti - priča ovaj prodavac.

Ko je pozvao Udruženje pčelara, nije poznato, ali su oni poslali iskusnog profesionalca u pčelarstvu Dragišu Mihajlovića. Bez ikakve opreme, osim merdevina i kartonske kutije, Mihajlović se popeo uz svetiljku i četrdeset minuta prikupljao pčele. Spasilačku akciju okončao je s jednim ubodom.

- Odnekud su pobegle i izgubile se. Zato deluju ovako besno i pogubljeno. Najteže je bilo naterati maticu da uđe u kutiju. Kad je ona ušla, ostale su je sledile. Pametne su to životinje, otići će one u drugu košnicu - kaže spasilac pčela.

 


#   insekti   ubod   Udruženje pčelara   pčele         Dragiša Marković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima