Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Албанац опљачкан код Ниша

rssBookmark and Share

14.08.2015. Ало, Јужна Србија Инфо

Да домишљатост превараната нема границе, доказ су и последњи случајеви који су забележени на путевима широм Србије.

Фото: РАС
Фото: РАС

Док је суседна Босна и Херцеговина суочена са лажним туристима, који преко туристичких агенција долазе и врбују џихадисте, у Србији су се појавили лажни џихадисти који “врбују” туристе! Тачније, узимају њихове паре!

Последњи овакав случај забалежен је пре неколико дана у околини Лесковца. Албанац са Косова и Метохије, на раду у Немачкој, пријавио је полицији да је ишао аутопутем из правца Ниша када је један возач почео да му аблендује отпозади, сигнализирајући му да стане. То је и урадио, мислећи да му треба помоћ.

- Зауставио се поред тог аутомобила и спустио прозор како би упитао возача у чему је проблем. Међутим, из другог возила је изашао мушкарац који је био лепо обучен, сређен и са уредно подшишаном брадицом. Како је објаснио овај Албанац, није изазивао никакву сумњу, а онда му се тај човек надлактио на прозор од аутомобила и почео да му показује неке папире, све време причајући на неком њему непознатом језику, највероватније арапском.

Албанац је од свега разумео само речи “Сирија” и “џихад”, али му је то било довољно да схвати о чему се ради, те је без размишљања дао гас и побегао. У првој полицијској станици пријавио је случај. Навео је и да су га пре поласка на пут пријатељи који су већ били у сличним ситуацијама на путу кроз Србију упозорили да му се нешто тако може догодити и да се углавном ради о преварантима који покушавају да изнуде новац од путника - каже за “Ало!” добро упућени саговорник.

Он објашњава да то није усамљени случај и да су на мети превараната углавном муслимани који пролазе кроз Србију, а да најчешће вребају на путевима на југу наше земље.

- Људи су престрављени ратом у Сирији, џихадистима и претњама које представљају за све нас, па су преваранти врло брзо нашли начин да то искористе, нарочито што кроз Србију у време летњих месеци пролази доста муслимана који из западних земаља крећу на одмор или се враћају кући. Зато су жртве најчешће Турци и Албанци. У неким случајевима скупљају новац, у некима и прете, али ником није свеједно, те многи, забринути за своју и безбедност породица, олако отварају новчанике - објашњава наш саговорник.


#   пљачка   превара   Албанци   терористи   Босна и Херцеговина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима