Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Albanac opljačkan kod Niša

rssBookmark and Share

14.08.2015. Alo, Južna Srbija Info

Da domišljatost prevaranata nema granice, dokaz su i poslednji slučajevi koji su zabeleženi na putevima širom Srbije.

Foto: RAS
Foto: RAS

Dok je susedna Bosna i Hercegovina suočena sa lažnim turistima, koji preko turističkih agencija dolaze i vrbuju džihadiste, u Srbiji su se pojavili lažni džihadisti koji “vrbuju” turiste! Tačnije, uzimaju njihove pare!

Poslednji ovakav slučaj zabaležen je pre nekoliko dana u okolini Leskovca. Albanac sa Kosova i Metohije, na radu u Nemačkoj, prijavio je policiji da je išao autoputem iz pravca Niša kada je jedan vozač počeo da mu ablenduje otpozadi, signalizirajući mu da stane. To je i uradio, misleći da mu treba pomoć.

- Zaustavio se pored tog automobila i spustio prozor kako bi upitao vozača u čemu je problem. Međutim, iz drugog vozila je izašao muškarac koji je bio lepo obučen, sređen i sa uredno podšišanom bradicom. Kako je objasnio ovaj Albanac, nije izazivao nikakvu sumnju, a onda mu se taj čovek nadlaktio na prozor od automobila i počeo da mu pokazuje neke papire, sve vreme pričajući na nekom njemu nepoznatom jeziku, najverovatnije arapskom.

Albanac je od svega razumeo samo reči “Sirija” i “džihad”, ali mu je to bilo dovoljno da shvati o čemu se radi, te je bez razmišljanja dao gas i pobegao. U prvoj policijskoj stanici prijavio je slučaj. Naveo je i da su ga pre polaska na put prijatelji koji su već bili u sličnim situacijama na putu kroz Srbiju upozorili da mu se nešto tako može dogoditi i da se uglavnom radi o prevarantima koji pokušavaju da iznude novac od putnika - kaže za “Alo!” dobro upućeni sagovornik.

On objašnjava da to nije usamljeni slučaj i da su na meti prevaranata uglavnom muslimani koji prolaze kroz Srbiju, a da najčešće vrebaju na putevima na jugu naše zemlje.

- Ljudi su prestravljeni ratom u Siriji, džihadistima i pretnjama koje predstavljaju za sve nas, pa su prevaranti vrlo brzo našli način da to iskoriste, naročito što kroz Srbiju u vreme letnjih meseci prolazi dosta muslimana koji iz zapadnih zemalja kreću na odmor ili se vraćaju kući. Zato su žrtve najčešće Turci i Albanci. U nekim slučajevima skupljaju novac, u nekima i prete, ali nikom nije svejedno, te mnogi, zabrinuti za svoju i bezbednost porodica, olako otvaraju novčanike - objašnjava naš sagovornik.


#   pljačka   prevara   Albanci   teroristi   Bosna i Hercegovina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima