Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Албанци напали Србе камењем

rssBookmark and Share

17.09.2011. Аutor : T.D

Група Албанаца из јужног дела Косовске Митровице вечерас је гађала камењем Србе који су изручивали песак и ојачавали блокаде на мосту који дели северни и јужни део града, рекли су очевици.

Албанци напали Србе камењем

Срби су, како тврде очевици, узвратили и после краћег сукоба ситуација се смирила. На северној страни моста на Ибру налазе се полицајци косовске полиције и око 300 Срба.

Срби не дозвољавају да припадници КФОР-а, Еулекса и полицајци и цариници албанске националности оду на административне прелазе Брњак и Јариње на крајњем северу Косова.

И на осталим путним правцима путеви су за косовске царинике, Еулекс и Кфор блокирани. Мирно је али је неизвесно и напету у свим срединама на северу Косова.

 

Барикаде на северу Косова вечерас су додатно ојачане на готово свим локацијама, због чега је потпуно блокиран магистрални пут Косовска Митровица-Рашка.


Током вечери, у месту Дудин крш, постављена је још једна барикада, чиме је додатно ојачана блокада тог магистралног правца.

У Звечану је, такође, крај железничког моста преко Ибра камионима попречен пут, али је једна трака слободна за саобраћај.

На главном мосту преко Ибра, која дели јужни од северног дела Косовске Митровице, шуљнком је такође ојачана барикада која је сада висока неколико метара.

Барикада која је постављена пре пар дана на улазу у Косовску Митровицу из правца Звечан отежава саобраћај који се одвија једном коловозном траком.


#   саобраћај   Албанци   Моста на Ибру
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима