Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Банкар из Ниша клијентима украо пола милиона евра

rssBookmark and Share

27.06.2017. Б.Јанчковић, Блиц

Милош Кривокапић (33), банкар из Ниша, осуђен је на три и по године затвора јер је неовлашћено с рачуна клијената присвојио 535.105 евра

М.Кривокапић, Фото: ФБ
М.Кривокапић, Фото: ФБ

Он је том првостепеном пресудом Вишег суда у Нишу осуђен и за то што се неовлашћено послужио новцем који му је био поверен у служби у износу од 268.575 евра.

Кривокапић је проглашен кривим да је од августа 2010. до јануара 2013. починио продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у стицају са продуженим кривичним делом послуга.

Пресудом је, осим затворске казне обавезан и да банци врати новац у динарској противвредности од 56,98 милиона динара!

Уз то, изречена му је и мера забране рада у платном промету од пет година која ће се примењивати по правоснажности пресуде.

Кривокапић је новац подизао радећи као референт у филијали тако што је користио своју шифру за приступ оперативном систему банке и без писаног захтева странке за разрочење средстава сачињавао девизне налоге за исплату у које је уносио неистините податке да је власник девизног штедног рачуна. Захтеве је потписивао потписом налик потпису оштећеног. Део новца је задржавао, а део трошио на клађење на интернету.

Кривокапић је на суђењу признао кривично дело, али је оспорио износ штете, правдајући се да се ради о мањој суми. Најгоре је прошао штедиша М. П, којем је у јулу 2011. Кривокапић разрочио, а потом подигао са рачуна 99.277 евра!

Клијенту С. П. је подигао са рачуна 70.915 евра, а Н. Б. 66.893 евра.

А још седморо клијената који су имали орочене улоге остало је без штедње у износима од 25.000 до 56.843 евра. Међу њима је и М. М., којој је Кривокапић од 6. јануара до 26. фебруара 2012. подигао са рачуна укупно 43.500 евра, користећи шифру своје девојке А. М.

Банка је одмах обештетила све штедише, тако да они нису претрпели штету.

Без имовине, живи од 25.000 динара

Као олакшавајуће околности узето му је то што је признао кривично дело, што није осуђиван, што је у међувремену засновао породицу и очекује рођење детета, као и тренутно лоше имовно стање јер је, како се наводи, без имовине и издржава се од зараде од 20.000 до 25.000 динара. Као отежавајуће околности, суд је узео чињеницу да је оптужени предузео више појединачних радњи извршења оба кривична дела, те да висина имовинске користи износи чак 535.105 евра.


#   банке   крађа   виши суд   кривично дело   Милош Кривокапић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима