Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Признао: Банкар крао паре од клијената

rssBookmark and Share

28.01.2016. Блиц

Милош Кривокапић (31) оптужен је да је са рачуна више клијената, без њиховог знања, подигао и присвојио око 550.000 евра, а у међувремену пред Вишим судом у Нишу признао је кривицу.

Клијенти обештећени, Фото: К.каменов, РАС Србија
Клијенти обештећени, Фото: К.каменов, РАС Србија

- Крив сам за кривична дела која ми се стављају на терет по обема оптужницама, али оспоравам износ штете. Због специфичне ситуације не могу да се изјасним који је тачно износ у питању, али је он много мањи од оног који се наводи у оптужницама - рекао је Кривокапић јуче пред судом.

Он је оптужен да је починио два кривична дела злоупотребе одговорног лица којима је противправно стекао око 550.000 евра, као и да је починио кривично дело послуге тако што је укупно 268.000 евра незаконито подигао са рачуна клијената АИК банке како би се њиме послужио а потом их вратио на њихове рачуне. Новац је, како се сумња, трошио на клађење на интернету.

Сви штедни улози морају да буду осигурани. У оваквим ситуацијама предвиђена је исплата осигуравајућих друштава - рекао је адвокат оптуженог Огњен Радић.

Заменица Вишег јавног тужиоца Александра Шошевић дуже од пола сата читала је две оптужнице у којима је описано како је Кривокапић подизао паре са рачуна клијената од августа 2010. до јануара 2013. Он се терети да је користећи се својом шифром за приступ банкарском систему подизао орочене девизне штедне улоге у износу од 2.000 евра па до више од 20.000 евра, а потом је признанице фалсификовао потписима клијената и оверавао их својим печатом. Девизе је пребацивао на своје рачуне.

Кривокапић се терети да је једном од оштећених из Ниша узео 110.000 евра са орочене штедње, у неколико наврата, за мање од месец дана. Други је штедиша, из неколико пута, остао без 70.915 евра, трећи без скоро 57.000 евра... Након што је афера откривена, банка је обештетила све клијенте.

Банка се придружила гоњењу

Заступник АИК банке адвокат Мирослав Ристић рекао је да се банка придружује кривичном гоњењу Кривокапића и да ће се о висини штете изјаснити после саслушања вештака и евентуалних додатних вештачења.

Кривокапићев адвокат Огњен Радић тражио је ново вештачење тврдећи да штета није правилно утврђена.

- Имамо случај преноса штедног улога са једног рачуна на други, па поновно покривање тог дуга, где је тај износ сабран као износ штете. Имамо случај да се окривљени терети да је присвојио износ штедње М. М. а да њој на рачуну не фали ни један динар - рекао је Радић, стављајући примедбу и на то што је банка наведена као оштећена у поступку.

Следеће суђење заказано је за 14. март.


#   АИК банка   крађа   рачуни   новац   виши суд   суђење   признање   кривично дело   клијенти   Милош Кривокапић     Александра Шошевић   Мирослав Ристић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима