Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бугари ухапшени због убиства нишког кик-боксера

rssBookmark and Share

12.11.2015.

Девет особа је ухапшено, од којих је против осам подигнута и оптужница јер су учествовали у убиству нишког кик-боксера Милоша Савића, наводи се у извештају бугарског листа "Труд".

Бугари ухапшени због убиства нишког кик-боксера

Како наводи бугарски дневник, ова криминална група откривена је током заједничке акције српске и бугарске полиције „Балканиа“.

Још се утврђује каква је била улога појединаца у убиству двадесетдеветогодишњег Нишлије, али највероватнија претпоставка је да су обезбедили аутомобил који су убице користиле приликом Савићеве ликвидације, преноси “Телеграф”.

Кик-боксер, за ког се тврди да се бавио зеленашењем, али и другим криминалним радњама, убијен је 2. јуна прошле године у улици 21. маја испред теретане у којој је вежбао тако што је маскирани нападач пришао његовом аутомобилу марке „БМВ“ и испалио му неколико хитаца из аутоматског оружја у главу.

Убрзо након тога на Булевару Немањића 78 запаљен је „ауди А6“ бугарских регистарских таблица за који се претпостављало да су га користиле убице.

За сада нема информација да ли ће хапшења у Бугарској помоћи српским органима гоњења да открију наручиоца и извршиоца убиства, преноси портал Мондо.

“Више јавно тужилаштво је донело наредбу о спровођењу истраге против Н.Н. извршиоца због кривичног дела тешког убиства. У току је интензиван оперативан рад на расветљавању овог дела”, саопштио је Владимир Станојевић, портпарол ове правосудне институције и додао да тужилаштво није добило никакве званичне информације из Бугарске које се тичу овог догађаја.

Савић је марта 2012. године једва преживео покушај ликвидације. На њега је док се налазио у свом „поршеу“ пуцано из калашњикова након чега су се убице удаљиле „аудијем А6“ бугарске регистрације који је пронађен запаљен у близини парка Чаир.

Савић је тада рањен у груди, а нападачи нису пронађени па се не искључује могућност да исти људи стоје иза убиства.


#   убиство   Више јавно тужилаштво   Милош Савић   кикбоксер   1. мај   Владимир Станојевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима