Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bugari uhapšeni zbog ubistva niškog kik-boksera

rssBookmark and Share

12.11.2015.

Devet osoba je uhapšeno, od kojih je protiv osam podignuta i optužnica jer su učestvovali u ubistvu niškog kik-boksera Miloša Savića, navodi se u izveštaju bugarskog lista "Trud".

Bugari uhapšeni zbog ubistva niškog kik-boksera

Kako navodi bugarski dnevnik, ova kriminalna grupa otkrivena je tokom zajedničke akcije srpske i bugarske policije „Balkania“.

Još se utvrđuje kakva je bila uloga pojedinaca u ubistvu dvadesetdevetogodišnjeg Nišlije, ali najverovatnija pretpostavka je da su obezbedili automobil koji su ubice koristile prilikom Savićeve likvidacije, prenosi “Telegraf”.

Kik-bokser, za kog se tvrdi da se bavio zelenašenjem, ali i drugim kriminalnim radnjama, ubijen je 2. juna prošle godine u ulici 21. maja ispred teretane u kojoj je vežbao tako što je maskirani napadač prišao njegovom automobilu marke „BMV“ i ispalio mu nekoliko hitaca iz automatskog oružja u glavu.

Ubrzo nakon toga na Bulevaru Nemanjića 78 zapaljen je „audi A6“ bugarskih registarskih tablica za koji se pretpostavljalo da su ga koristile ubice.

Za sada nema informacija da li će hapšenja u Bugarskoj pomoći srpskim organima gonjenja da otkriju naručioca i izvršioca ubistva, prenosi portal Mondo.

“Više javno tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. izvršioca zbog krivičnog dela teškog ubistva. U toku je intenzivan operativan rad na rasvetljavanju ovog dela”, saopštio je Vladimir Stanojević, portparol ove pravosudne institucije i dodao da tužilaštvo nije dobilo nikakve zvanične informacije iz Bugarske koje se tiču ovog događaja.

Savić je marta 2012. godine jedva preživeo pokušaj likvidacije. Na njega je dok se nalazio u svom „poršeu“ pucano iz kalašnjikova nakon čega su se ubice udaljile „audijem A6“ bugarske registracije koji je pronađen zapaljen u blizini parka Čair.

Savić je tada ranjen u grudi, a napadači nisu pronađeni pa se ne isključuje mogućnost da isti ljudi stoje iza ubistva.


#   ubistvo   Više javno tužilaštvo   Miloš Savić   kikbokser   1. maj   Vladimir Stanojević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima