Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Епидемија грипа у Лесковцу

rssBookmark and Share

25.01.2012. Аutor : T.Stevanović |

До средине јануара ове године лесковачки Завод за јавно здравље евиднтирао је 1748 лесковачких пацијената који су се жалили на респираторне инфекције дисајних путева. Од тог броја код 1347 прегледаних пацијената изоловани су вируси носиоци инфекције сезонског грипа, што је за 377 пријављених пацијената више у односу на исти период из 2011.године.

Епидемија грипа у Лесковцу

Опрез !

"Код 657 пацијената, током овог месеца, који нису примили потребну вакцину утврђени су знаци сезонског грипа, што указује на чињеницу да се Лесковчани нерадо вакцинишу. У нашим залихама тренутно имамо око 4700 ампула вакцина противу грипа, а разлог томе је прошлогодишње негативно искуство пацијената у вакцинацији у превентиви Свињског грипа , истакла је за медије примаријус др Јадранка Красић начелник лесковачког Завода за јавно здравље.

"Пожељно је да се особе са смањеним имунитетом, са кардиоваскуларним и респираторним проблемима поревентивно вакцинишу без обзира на своја досадашња, лична, искуства јер ових вакцина имамо довољно и не би требали да се излажу ризику", додала је др Красић.

Амбуланте лесковачког Дома здравља, њих тридесетак препуне су пацијената . Број пацијената се свакодневно повећава са пгоршањем временских прилика на југу Србије.

Претпоставља се да је на помолу нова епидемија сезонског грипа и да се број оболелих од респираторних и акутних инфекција већи, јер су многи од пацијената који живе у брдско-планинским селима затрпани сметовима снега, многи пацијенти још нису у могуности да несметано дођу до својих амбуланбти у нижим деловима града и обрате се изабраном лекару.

Из тих разлога је у многим амбулантама определење за "изабраног лекара" одложено је до 1.јула текуће године, потврђено нам је у лесковачком Заводу за јавно здравље.


#   епидемија   Јадранка Красић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима