Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Инцидент у пиротској болници

rssBookmark and Share

Пирот 11.07.2014. РТС

У централној лабораторији пиротске опште болнице пацијент, најпре вербално, а потом и физички насрнуо на лаборанткињу. Након пријаве запослених, полиција је привела пацијента.

Инцидент у пиротској болници

Лаборанткиња Марива Ранчић, нападнута је док је делила резултате лабораторијских анализа. Пацијент је у више наврата претио и тражио да му се хитно издају резултати, а онда је и физички насрнуо на лаборанткињу, јавља дописник РТС-а из Пирота.

"Ја сам се јавила на телефон, у том тренутку је он развалио врата, која су иначе била закључана, улетео је у просторије шалтера, ударио ми слушалицу која ми је испала, почупао ме за косу , песницом ме ударио у браду", описује лаборанткиња Марива напад пацијента.

У Централној лабораторији у Пироту кажу да су у овој служби велике гужве па често долази до вербалних сукоба, али да је ово први физички напад на запослене.

"Има дана када хоће да псују, да вређају, малтене сви би да уђу одједном у лабораторију," каже Марина Стевановић, главна лаборанткиња.

Др Драгана Мадић специјалиста клиничке биохемије истиче да дијагнозе пацијената и нарушено здравствено стање никако не могу бити оправдање за физичо насртање на здравствене раднике.

Централна лабораторија у Пироту дневно прими између сто и сто педесет пацијената са територије читавог пиротског округа.

Запослени сматрају да би реорганизација могла бити једно од решења за смањење гужви и нормално функционисање ове службе.


#   Пирот   болница   насиље   лабораторија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима