Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Македонац са фантомком пљачкао апотеке у Нишу

rssBookmark and Share

27.03.2013. Izvor: Telegraf

Филип А. (37) је илегално боравио у Нишу и тврди да је спавао по поткровљима стамбених зграда, али полиција не искључује могућност да је код неког становао

Македонац са фантомком пљачкао апотеке у Нишу

Македонски држављанин Филип А. (37) ухапшен је због сумње да је на подручју Ниша извршио пет разбојништава. Како је саопштила полиција, Филип је од 25. фебруара до 21. марта ове године, обично у току поподнева или вечери, маскиран “фантомком” и уз претњу пиштољем, вршио разбојничке нападе.

Омиљена мета разбојника биле су нишке апотеке, из којих је однео укупно око 90.000 динара, док је у једном случају покушај разбојништа био неуспешан. Такође, из пословнице Поште украо је 45.400 динара.

Како је полиција утврдила, Филип је илегално боравио у Нишу, али још није тачно утврђено где је становао.

- Он тврди да је спавао у поткровљима стамбених зграда, али то проверавамо јер не искључујемо могућност да је код неког становао. Имамо основане сумње да није пљачкао само на подручју Ниша, већ да је „оперисао“ и у још неким градовима југа Србије. Када је кренула ова серија разбојништва, претпоставили смо да се ради о истом починиоцу, па смо појачали присуство полиције на местима за која смо сумњали да ће разбојнику бити интересантна. То се показало као пун погодак, па смо га ухапсили у Душановој улици док се припремао да изврши нову пљачку – каже наш саговорник из полиције.

Полиција је Филипу одредила задржавање до 48 сати након ћега ће са кривичном пријавом бити приведен истражном судији ради саслушања.


#   полиција   Македонац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима