Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МАНИЈАК: Професор обећавао петицу, па обљубио ученицу

rssBookmark and Share

18.10.2012. Izvor: Kurir

Професор средње школе у Сокобањи С. С. (44) ухапшен је јуче због сумње да је обљубио ученицу М. Н. (16), којој је обећао бољи просек и петицу из његовог предмета! Он је од почетка октобра с девојчицом у неколико наврата имао сексуалне односе, а терети се и да јој је претио кад је покушала да оконча везу.

МАНИЈАК: Професор обећавао петицу, па обљубио ученицу

-С. С. је позвао девојчицу да попричају о њеним оценама. Кад је схватио колико ученица има проблема код куће због лошег просека, обећао јој је да ће учинити све да поправи оцене. Тад јој је предложио да имају сексуалну везу, а да он заузврат поради на њеном успеху, као и да јој из његовог предмета закључи петицу. Девојчица је пристала - прича извор из истраге.

После другог или трећег „састанка“ с професором, девојчица му је рекла да више не жели да га виђа.

-Он јој је на то узвратио претњама! Говорио је да ће разоткрити њихову везу и сасвим је уништити, данима јој је слао СМС поруке вулгарне и претеће садржине. Девојчица је због тога готово престала да једе и стално је плакала. То је код њеног оца изазвало сумњу и забринутост, па је одлучио да је прати и схвати шта се догађа! После неколико дана ухођења, М. Н. је попустила пред претњама професора и отишла на „дружење“ у његов кабинет. Бесан, отац је успео да их раздвоји, а затим ћерку одмах одвео у полицију да пријави случај - испричао је извор Курира.

Крива и школа

Психолог др Милан Костић објашњава да се обљуба увек догађа у школама у којима је слаба контрола и надзор професора.

-Тако се ствара атмосфера у којој професори сматрају да могу да прођу некажњено - објашњава др Костић.

Он додаје и да је тешко дефинисати профил особе способне да обљуби малолетно дете, али да су посреди људи који имају атипичан однос са ученицима.

- Они разговарају неформално и фамилијарно. Често ученицима причају да их воле као своју децу. Лагано из формалног прелазе у неформални однос, који им погодује за додатно зближавање с децом - додаје др Костић.

Перверзни наставници

-Професор из Београда ухапшен је у априлу због сумње да је држао часове ученицама с којима је имао сексуалне односе.

-Професор из Прокупља оптужен је у марту да је обљубио ученицу.

-Новосађанин Р. Р. (28) ухапшен је у априлу због сумње да је ученика (15) присилио на орални секс.


#   професори
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима