Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

MANIJAK: Profesor obećavao peticu, pa obljubio učenicu

rssBookmark and Share

18.10.2012. Izvor: Kurir

Profesor srednje škole u Sokobanji S. S. (44) uhapšen je juče zbog sumnje da je obljubio učenicu M. N. (16), kojoj je obećao bolji prosek i peticu iz njegovog predmeta! On je od početka oktobra s devojčicom u nekoliko navrata imao seksualne odnose, a tereti se i da joj je pretio kad je pokušala da okonča vezu.

MANIJAK: Profesor obećavao peticu, pa obljubio učenicu

-S. S. je pozvao devojčicu da popričaju o njenim ocenama. Kad je shvatio koliko učenica ima problema kod kuće zbog lošeg proseka, obećao joj je da će učiniti sve da popravi ocene. Tad joj je predložio da imaju seksualnu vezu, a da on zauzvrat poradi na njenom uspehu, kao i da joj iz njegovog predmeta zaključi peticu. Devojčica je pristala - priča izvor iz istrage.

Posle drugog ili trećeg „sastanka“ s profesorom, devojčica mu je rekla da više ne želi da ga viđa.

-On joj je na to uzvratio pretnjama! Govorio je da će razotkriti njihovu vezu i sasvim je uništiti, danima joj je slao SMS poruke vulgarne i preteće sadržine. Devojčica je zbog toga gotovo prestala da jede i stalno je plakala. To je kod njenog oca izazvalo sumnju i zabrinutost, pa je odlučio da je prati i shvati šta se događa! Posle nekoliko dana uhođenja, M. N. je popustila pred pretnjama profesora i otišla na „druženje“ u njegov kabinet. Besan, otac je uspeo da ih razdvoji, a zatim ćerku odmah odveo u policiju da prijavi slučaj - ispričao je izvor Kurira.

Kriva i škola

Psiholog dr Milan Kostić objašnjava da se obljuba uvek događa u školama u kojima je slaba kontrola i nadzor profesora.

-Tako se stvara atmosfera u kojoj profesori smatraju da mogu da prođu nekažnjeno - objašnjava dr Kostić.

On dodaje i da je teško definisati profil osobe sposobne da obljubi maloletno dete, ali da su posredi ljudi koji imaju atipičan odnos sa učenicima.

- Oni razgovaraju neformalno i familijarno. Često učenicima pričaju da ih vole kao svoju decu. Lagano iz formalnog prelaze u neformalni odnos, koji im pogoduje za dodatno zbližavanje s decom - dodaje dr Kostić.

Perverzni nastavnici

-Profesor iz Beograda uhapšen je u aprilu zbog sumnje da je držao časove učenicama s kojima je imao seksualne odnose.

-Profesor iz Prokuplja optužen je u martu da je obljubio učenicu.

-Novosađanin R. R. (28) uhapšen je u aprilu zbog sumnje da je učenika (15) prisilio na oralni seks.


#   profesori
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima