Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Масовно тровање паса код Пирота!

rssBookmark and Share

Велики Суводол 04.10.2012. Izvor: Agencije

Мештани Враништа крај Пирота пријавили су полицији тровање 10 паса у том селу, међу којима су и расни ловачки пси са педигреом и траже да открију троваче.

Масовно тровање паса код Пирота!

Мештани претпостављају да су се пси отровали џигерицом која је постављена као мамац, на коју су они наишли у селу по повратку из лова. О том инциденту обавештени су полиција, Ветеринарска клиника и Удружење за заштиту животиња из Пирота, а ускоро се очекују и први резултати истраге која је у току.

Власник расних паса који су отровани Миомир Станојевић је казао новинарима да је за њега штета непроцењива и да је на тржишту цена једног таквог пса од 300 до 1.000 евра, али и да то није први случај тровања.

"Пси су отровани изузетно јаким отровом. Враћали су се из лова и изнад самог села налетели на мамце са отровом и после пет до десет минута су умрли", казао је Станковић и додао да је то треће масовно тровање у пиротском крају у последњих неколико година.

Он је навео да је пре неколико година у селу Покровеник отровано петнаестак, а у селу Велики Суводол десетак паса.

Директор Ветеринарске клинике у Пироту Миодраг Јовановић је казао да нико из Враништа није долазио да пријави тровање паса.

"Нас су звали из полиције. Једино што може да се уради је да се изврши обдукција, да се узму унутрашњи органи и пошаљу на токсиколошку анализу коју ради Војномедицинска академија у Београду. Токсиколошки преглед финансирају сами мештани", казао је Јовановић.


#   Велики Суводол   Академија   тровање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима