Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Masovno trovanje pasa kod Pirota!

rssBookmark and Share

Veliki Suvodol 04.10.2012. Izvor: Agencije

Meštani Vraništa kraj Pirota prijavili su policiji trovanje 10 pasa u tom selu, među kojima su i rasni lovački psi sa pedigreom i traže da otkriju trovače.

Masovno trovanje pasa kod Pirota!

Meštani pretpostavljaju da su se psi otrovali džigericom koja je postavljena kao mamac, na koju su oni naišli u selu po povratku iz lova. O tom incidentu obavešteni su policija, Veterinarska klinika i Udruženje za zaštitu životinja iz Pirota, a uskoro se očekuju i prvi rezultati istrage koja je u toku.

Vlasnik rasnih pasa koji su otrovani Miomir Stanojević je kazao novinarima da je za njega šteta neprocenjiva i da je na tržištu cena jednog takvog psa od 300 do 1.000 evra, ali i da to nije prvi slučaj trovanja.

"Psi su otrovani izuzetno jakim otrovom. Vraćali su se iz lova i iznad samog sela naleteli na mamce sa otrovom i posle pet do deset minuta su umrli", kazao je Stanković i dodao da je to treće masovno trovanje u pirotskom kraju u poslednjih nekoliko godina.

On je naveo da je pre nekoliko godina u selu Pokrovenik otrovano petnaestak, a u selu Veliki Suvodol desetak pasa.

Direktor Veterinarske klinike u Pirotu Miodrag Jovanović je kazao da niko iz Vraništa nije dolazio da prijavi trovanje pasa.

"Nas su zvali iz policije. Jedino što može da se uradi je da se izvrši obdukcija, da se uzmu unutrašnji organi i pošalju na toksikološku analizu koju radi Vojnomedicinska akademija u Beogradu. Toksikološki pregled finansiraju sami meštani", kazao je Jovanović.


#   Veliki Suvodol   Akademija   trovanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima