Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Међу ухапшеним пироманима и одборник СНС

rssBookmark and Share

29.12.2012. Autor: M.Mitić

Припадници Жандармерије и Криминалистичке полиције у Врању су ухапсили осам особа осумњичених за паљевине аутомобила и нарушавање јавног реда и мира. Међу њима су одборник СНС-а Милош М. (25) и кик-боксер Милош П. (23), саопштила је Полицијска управа у Врању.

Међу ухапшеним пироманима и одборник СНС

Ухапшени су и Милош А. (25), Милош Ц. (23), угоститељ Велимир В. (24), Божидар С. (26), Дејан Н. (33), док је осми ухапшени пуштен. Полиција је саопштила да ће акција трајати десетак дана.

– Реч је о лицима која су извршила више кривичних дела. Да ли међу ухапшенима има и налогодаваца, то у овом тренутку није познато, с обзиром да акција још није окончана – рекао је градоначелник Врања Зоран Антић на конференцији за новинаре говорећи о хапшењима.

Он је објаснио да се ради о организованом криминалном клану у којем су налогодавци, покровитељи и извршиоци, због чега је било потребно да целу акцију реализују припадници Жандармерије и Криминалистичке полиције.

Градоначелник Врања је потврдио да је међу ухапшенимам и одборник СНС-а Милош М., који је пре месец дана осумњичен за паљевину аутомобила члана Градског већа Бранимира Стојанчића, потом био ухапшен, а онда убрзо пуштен из притвора да се брани са слободе.

Информацију о хапшењу одборника СНС-а Милоша М.  медијима у Врању потврдила је и Бојана Величков, заменица градоначелника Врања, чланица СНС-а, која је објавила да је Милош М. "својеручно у четвртак поднео оставку на место одборника у Скупштини града Врања".

– Он је поднео оставку, али је и даље члан СНС-а. Уколико се докаже да је крив, биће избачен из странке. Став СНС-а је да свако ко је крив, без обзира на функцију, мора да одговара пред законом за своје поступке. Истрага ће утврдити чињенично стање, после чега ћемо знати шта ћемо урадити – казала је заменица градоначелника.

На конференцији за новинаре јуче је такође речено да је та акција дуго и темељито припремана, да је почела јуче рано ујутро на више локација у граду, да још није завршена, а да ће јавност касније бити о њој детаљно обавештена.

МУП Србије саопштио је да је приликом претреса станова осумњичених пронађена једна аутоматска пушка М 70 А, с два оквира и 73 метка, самострел, харпун и 28 стрела, 13 мобилних телефона, 3 лап топа и путничко моторно возило алфа ромео бугарских регистарских ознака.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање и у законском року биће приведени истражном судији.
 


#   Бојана Величков   одборник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима