Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Među uhapšenim piromanima i odbornik SNS

rssBookmark and Share

29.12.2012. Autor: M.Mitić

Pripadnici Žandarmerije i Kriminalističke policije u Vranju su uhapsili osam osoba osumnjičenih za paljevine automobila i narušavanje javnog reda i mira. Među njima su odbornik SNS-a Miloš M. (25) i kik-bokser Miloš P. (23), saopštila je Policijska uprava u Vranju.

Među uhapšenim piromanima i odbornik SNS

Uhapšeni su i Miloš A. (25), Miloš C. (23), ugostitelj Velimir V. (24), Božidar S. (26), Dejan N. (33), dok je osmi uhapšeni pušten. Policija je saopštila da će akcija trajati desetak dana.

– Reč je o licima koja su izvršila više krivičnih dela. Da li među uhapšenima ima i nalogodavaca, to u ovom trenutku nije poznato, s obzirom da akcija još nije okončana – rekao je gradonačelnik Vranja Zoran Antić na konferenciji za novinare govoreći o hapšenjima.

On je objasnio da se radi o organizovanom kriminalnom klanu u kojem su nalogodavci, pokrovitelji i izvršioci, zbog čega je bilo potrebno da celu akciju realizuju pripadnici Žandarmerije i Kriminalističke policije.

Gradonačelnik Vranja je potvrdio da je među uhapšenimam i odbornik SNS-a Miloš M., koji je pre mesec dana osumnjičen za paljevinu automobila člana Gradskog veća Branimira Stojančića, potom bio uhapšen, a onda ubrzo pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Informaciju o hapšenju odbornika SNS-a Miloša M.  medijima u Vranju potvrdila je i Bojana Veličkov, zamenica gradonačelnika Vranja, članica SNS-a, koja je objavila da je Miloš M. "svojeručno u četvrtak podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini grada Vranja".

– On je podneo ostavku, ali je i dalje član SNS-a. Ukoliko se dokaže da je kriv, biće izbačen iz stranke. Stav SNS-a je da svako ko je kriv, bez obzira na funkciju, mora da odgovara pred zakonom za svoje postupke. Istraga će utvrditi činjenično stanje, posle čega ćemo znati šta ćemo uraditi – kazala je zamenica gradonačelnika.

Na konferenciji za novinare juče je takođe rečeno da je ta akcija dugo i temeljito pripremana, da je počela juče rano ujutro na više lokacija u gradu, da još nije završena, a da će javnost kasnije biti o njoj detaljno obaveštena.

MUP Srbije saopštio je da je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronađena jedna automatska puška M 70 A, s dva okvira i 73 metka, samostrel, harpun i 28 strela, 13 mobilnih telefona, 3 lap topa i putničko motorno vozilo alfa romeo bugarskih registarskih oznaka.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i u zakonskom roku biće privedeni istražnom sudiji.
 


#   Bojana Veličkov   odbornik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima