Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš isplatio 70 milona dinara odštete za ujede pasa

rssBookmark and Share

Niš 07.02.2016.

U 160 opština i gradova u Srbiji u 2015. isplaćeno je ukupno 8,2 miliona evra odštete građanima koji su tužili zbog ujeda pasa lutalica, što je u proseku po oko šest miliona dinara po lokalnoj samoupravi.

Grad Niš isplatio 70 milona dinara odštete za ujede pasa

Ovo je rekao direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu i samostalni odbornik u Skupštini opštine Bujanovac Miodrag Milković.

Milković je na sednici Skupštine opštine rekao da su lokalne samouprave prošle godine isplaćivale različite sume iz budžeta zbog ujeda pasa lutalica.

Prema njegovim rečima, te sume su se kretale od milion dinara, koliko je opština Bujanovc isplatila prošle godine za te namene do 70 miliona koje je Niš morao da isplati iz budžeta po tužbama građana.

- Srbija je usvojila Zakon o dobrobiti životinja po evropskom modelu, ali finansijska sredstava za njegovo sprovođenje ne postoje. Nije moguće utvrditi tačan broj lutalica u Bujanovcu jer nam napuštene pse dovoze iz Kraljeva, Kruševca, Niša i Vranja što je i dokazano kada je na licu mesta uhvaćen kamion pun lutalica - rekao je Milković.

Milković je na pitanje odbornika da li je moguće smanjiti izdatke iz budžeta po tužbama zbog ujeda pasa lutalica odgovorio da Veterinarska stanica u Bujanovcu sa kojom je lokalna samouprava sklopila ugovor mesečno steriliše, vakciniše i čipuje po 40 pasa lutalica, koje posle toga vraća na mesto boravka.

Dodao je i da je to jedini način za smanjenje njihovog broja.

 

Izvor: Beta

Komentara: 0


#   Niš   Bujanovac   Kruševac   odbornik   veterinar   lokalna samouprava   psi lutalice   Kraljevo   čipovi   Veterinarska stanica   sterilizacija   Miodrag Milković
@


 


[ Dodaj komentar ]