Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Монструм: Власник Пет-шопа изгладњивао псе до смрти

rssBookmark and Share

Лесковац 15.11.2014. Курир, ЈСИ

Драгољуб П., власник "Пет-шопа" из Лесковца, данима је без хране и воде држао неколико расних паса у објекту у приградском насељу Бобиште, због чега су два од глади угинула.

Монструм: Власник Пет-шопа изгладњивао псе до смрти

Стравичан призор мртвих животиња у стању распадања, као и три изгладнела пса који су једва стајали на ногама, открили су радници зоохигијенске службе лесковачког "Комуналца".

Ветеринар Горан Ђорић затекао је у објекту Драгољуба П. језиву слику шарпланинца и аргентинске доге, јер су били мртви дуже од недељу дана. У неочишћеним боксовима још увек су били живи златни ретривер, вучјак и хаски.

Да се такав случај занемаривања животиња не памти на том подручју, потврђује Марија Петковић, шеф Зоохигијене у предузећу "Комуналац".

"Овако нешто још нисмо забележили", каже Марија Петковић и додаје да је изложена непријатностима зато што успева да заштити животиње:

"Неће ме заплашити. Они који злостављају и убијају животиње морају бити кажњени."

Ветеринарска инспекција, која је у петак изашла на терен, поднеће прекршајне пријаве против власника објекта Драгољуба П. из Лесковца.

"Очистили смо боксове и вратили псе власницима. Снимили смо стање и биће предузете све законске мере", истиче Бобан Поповић, републички ветеринарски инспектор у Лесковцу за "Курир".

Драгољуб П. признаје да је крив, али је покушао да оправда свој нељудски поступак: "Због болести и породичних проблема неколико дана нисам могао да обиђем псе које сам услужно држао. Прихватам део одговорности зато што нисам одмах покопао угинуле псе."


#   Лесковац   злостављање   животиње   Комуналац ЈП   Зоохигијена   Марија Петковић   Бобан Поповић   Горан Ђорић   ветеринарска инспекција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима