Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Легло смукова испод улазних врата

rssBookmark and Share

Лесковац 07.11.2014. Југмедиа, ЈСИ

Радници Зоохигијенске службе извукли су осам смукова испод улазних врата једне викендице у лесковачком насељу Бобиште. Претпоставља се да ових гмизаваца на том месту има још на десетине.

Легло смукова испод улазних врата

Присуство змија пријавио је власник викендице који није могао да се избори са њима.

Радник Зоохигијене при ЈКП “Комуналцу” Александар Недељковић најпре је разбио поплачан под на месту где се видела једна мања рупа, а касније му је требало неколико сати стрпљења и вештине да их измами на површину.

“Ово је највећи број змија на једном месту које сам видео. Вероватно су ту нашле храну и свиле гнездо. Посао није завршен јер претпостављамо да их има макар дупло више. Овде су смукови од преко метар али има и сасвим малих”, показује Недељковић улов у џаку.

Шеф Зоохигијенске службе Марија Петковић каже да је прошле и ове године забележена најезда змија у Лесковцу и да је то био разлог што је четри радника обучено за хватање гмизаваца.

“Од маја месеца ове године, када је основана служба за хватање змија, добијамо свакодневне позиве успаничених грађана”, прича.

Поред смукова, у лесковачком крају присутно је још шест врста змија: белошушке, шаруље, рибарица, четвопругасти смук, планиски шарган и отровни поскок, који је прошле године измилео у центру града. У протеклих шест месеци радници “Зоохигејене” ухватили су и у природу пустили преко 50 гмизаваца.

“Хватали смо их по стамбеним зградам кућама и подрумима, свуда где су извори хране, као што су мишеви, гуштери и други гмизавци – прича Александар Недељковић, који тврди да змије нападају човека само када се он успаничи.

 

Коментара: 0


#   Лесковац   смук   Бобиште   Зоохигијена   Марија Петковић
@


 


[ Додај коментар ]