Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leglo smukova ispod ulaznih vrata

rssBookmark and Share

Leskovac 07.11.2014. Jugmedia, JSI

Radnici Zoohigijenske službe izvukli su osam smukova ispod ulaznih vrata jedne vikendice u leskovačkom naselju Bobište. Pretpostavlja se da ovih gmizavaca na tom mestu ima još na desetine.

Leglo smukova ispod ulaznih vrata

Prisustvo zmija prijavio je vlasnik vikendice koji nije mogao da se izbori sa njima.

Radnik Zoohigijene pri JKP “Komunalcu” Aleksandar Nedeljković najpre je razbio poplačan pod na mestu gde se videla jedna manja rupa, a kasnije mu je trebalo nekoliko sati strpljenja i veštine da ih izmami na površinu.

“Ovo je najveći broj zmija na jednom mestu koje sam video. Verovatno su tu našle hranu i svile gnezdo. Posao nije završen jer pretpostavljamo da ih ima makar duplo više. Ovde su smukovi od preko metar ali ima i sasvim malih”, pokazuje Nedeljković ulov u džaku.

Šef Zoohigijenske službe Marija Petković kaže da je prošle i ove godine zabeležena najezda zmija u Leskovcu i da je to bio razlog što je četri radnika obučeno za hvatanje gmizavaca.

“Od maja meseca ove godine, kada je osnovana služba za hvatanje zmija, dobijamo svakodnevne pozive uspaničenih građana”, priča.

Pored smukova, u leskovačkom kraju prisutno je još šest vrsta zmija: belošuške, šarulje, ribarica, četvoprugasti smuk, planiski šargan i otrovni poskok, koji je prošle godine izmileo u centru grada. U proteklih šest meseci radnici “Zoohigejene” uhvatili su i u prirodu pustili preko 50 gmizavaca.

“Hvatali smo ih po stambenim zgradam kućama i podrumima, svuda gde su izvori hrane, kao što su miševi, gušteri i drugi gmizavci – priča Aleksandar Nedeljković, koji tvrdi da zmije napadaju čoveka samo kada se on uspaniči.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   smuk   Bobište   Zoohigijena
@


 


[ Dodaj komentar ]