Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Monstrum: Vlasnik Pet-šopa izgladnjivao pse do smrti

rssBookmark and Share

Leskovac 15.11.2014. Kurir, JSI

Dragoljub P., vlasnik "Pet-šopa" iz Leskovca, danima je bez hrane i vode držao nekoliko rasnih pasa u objektu u prigradskom naselju Bobište, zbog čega su dva od gladi uginula.

Monstrum: Vlasnik Pet-šopa izgladnjivao pse do smrti

Stravičan prizor mrtvih životinja u stanju raspadanja, kao i tri izgladnela psa koji su jedva stajali na nogama, otkrili su radnici zoohigijenske službe leskovačkog "Komunalca".

Veterinar Goran Đorić zatekao je u objektu Dragoljuba P. jezivu sliku šarplaninca i argentinske doge, jer su bili mrtvi duže od nedelju dana. U neočišćenim boksovima još uvek su bili živi zlatni retriver, vučjak i haski.

Da se takav slučaj zanemarivanja životinja ne pamti na tom području, potvrđuje Marija Petković, šef Zoohigijene u preduzeću "Komunalac".

"Ovako nešto još nismo zabeležili", kaže Marija Petković i dodaje da je izložena neprijatnostima zato što uspeva da zaštiti životinje:

"Neće me zaplašiti. Oni koji zlostavljaju i ubijaju životinje moraju biti kažnjeni."

Veterinarska inspekcija, koja je u petak izašla na teren, podneće prekršajne prijave protiv vlasnika objekta Dragoljuba P. iz Leskovca.

"Očistili smo boksove i vratili pse vlasnicima. Snimili smo stanje i biće preduzete sve zakonske mere", ističe Boban Popović, republički veterinarski inspektor u Leskovcu za "Kurir".

Dragoljub P. priznaje da je kriv, ali je pokušao da opravda svoj neljudski postupak: "Zbog bolesti i porodičnih problema nekoliko dana nisam mogao da obiđem pse koje sam uslužno držao. Prihvatam deo odgovornosti zato što nisam odmah pokopao uginule pse."


#   Leskovac   zlostavljanje   životinje   Komunalac JP   Zoohigijena   Marija Petković   Boban Popović   Goran Đorić   veterinarska inspekcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima