Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uginuli psi bili dva meseca bez hrane i vode

rssBookmark and Share

Leskovac 06.11.2014. Jugmedia

U napuštenim i travom uraslim boksovima danas su na periferiji Leskovca pronađena tri izgladnela i dva uginula rasna psa.

Uginuli psi bili dva meseca bez hrane i vode

Životinje su otkrivene u dvorištu vikendice u naselju Bobište zahvaljujući jednom Leskovčanini koji tu prolazio biciklom.

“Lavež je bio čudan, hrapav, iznemogao. Kada sam prišao bliže prenerazio sam se. Zlatni retriver, vučjak i haski su jedva stajali na nogama, a u izdvojenim boksovima sam video leševe šarplaninca i argentinske doge”, priča prolaznik.

Slučaj je prijavljen Zoohigijenskoj službi pri JKP „Komunalcu“, komunalnim policajcima, a pozvan je u pomoć i veterinar.

“Jedan leš je u stanju raspadanja i star je možda više od mesec dana, po čemu se može zaključiti da su ovi psi prošli kroz period gladi i do dva meseca” ocenjuje Goran Đorić, vlasnik Veterinarske stanice „Đuravet“.

I iskusni radnici Zoohigijene su bili užasnuti prizorom.

„Uslovima u kojima su psi držani su krajnje nehumani. Učinićemo sve da vlasnik bude kažnjen što je dozvolio da se psi muče. Smatram da je ovo zločin prema životinjama“, ističe Marija Petković, šef Zoohigijenske službe.

Slučaj je prijavljen veterinarskoj inspekciji, a očekuje se da policija pronađe nesavesnog vlasnika boksova.

Leskovac, inače, ima uređeni azil za pse o kome brinu zaposleni u Zoohigijeni.


#   Leskovac   policija   psi   Komunalac JP   Bobište   Zoohigijena   Marija Petković   Goran Đorić   Azil za pse
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima