Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Начелник полиције у Блацу удаљен из МУП-а због пропуста у случају погинуле девојчице

rssBookmark and Share

Блаце 05.03.2016. Бета, Вечерње Новости

Вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић удаљио је данас из МУП-а, до окончања дисциплинског поступка, начелника полицијске станице Блаце због пропуста у случају погибије девојчице Наде Богићевић

Трагично настрадала Нада Богићевић
Трагично настрадала Нада Богићевић

Вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић удаљио је данас из МУП-а, до окончања дисциплинског поступка, начелника полицијске станице Блаце због пропуста у поступању полицајаца из тог места пре саобраћајне несреће у којој је страдала дванаестогодишња девојчица Нада Богићевић.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, Ребић је у Блацу после сусрета са родитељима девојчице која је погинула 27. фебруара када је на пешачком прелазу ударио аутомобил, казао да је из Министарства удаљен и полицајац који је био непосредно задужен за извршавање тог предмета.

"Након провера, установили смо одређене пропусте који су довели до чињенице да осумњичени за изазивање ове саобраћајне незгоде није био благовремено процесуиран за све претходно учињене прекршаје из области безбедности саобраћаја", казао је Ребић.

Он је додао да разговором са родитељима настрадале девојчице, МУП жели да пошаље поруку њеној породици и јавности, да неће толерисати незаконит и непрофесионалан рад, односно да сви полицијски службеници који су се огрешили о закон могу очекивати да буду санкционисани за свој нерад.

Ребић је рекао да је председника Апелационог прекршајног суда Зорана Пашалића замолио да утврди да ли је било пропуста и одговорности службеника тог суда, јер осумњичени није правоснажно осуђен за претходно учињен прекршај вожње у алкхолисаном стању.

Према његовим речима, МУП тиме показује намеру да се стриктно и доследно примени систем каријерног напредовања који омогућава нови Закон о полицији.

Дванаестогодишња девојчица је прелазила улицу Краља Петра у Блацу на обележеном пешачком прелазу када је на њу налетео "голф" прокупачких регистрација. Возач Никола Бошковић (1992) био је под дејством алкохола, а напустио је место несреће. Девојчица је превезена у Клиничко-болнички центар у Нишу где је због задобијених повреда преминула.

 

Извор: Бета


#   Блаце   саобраћајна незгода   МУП РС     смена   Владимир Ребић   погибија   Никола Бошковић   Нада Богићевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима