Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Načelnik policije u Blacu udaljen iz MUP-a zbog propusta u slučaju poginule devojčice

rssBookmark and Share

Blace 05.03.2016. Beta, Večernje Novosti

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić udaljio je danas iz MUP-a, do okončanja disciplinskog postupka, načelnika policijske stanice Blace zbog propusta u slučaju pogibije devojčice Nade Bogićević

Tragično nastradala Nada Bogićević
Tragično nastradala Nada Bogićević

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić udaljio je danas iz MUP-a, do okončanja disciplinskog postupka, načelnika policijske stanice Blace zbog propusta u postupanju policajaca iz tog mesta pre saobraćajne nesreće u kojoj je stradala dvanaestogodišnja devojčica Nada Bogićević.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Rebić je u Blacu posle susreta sa roditeljima devojčice koja je poginula 27. februara kada je na pešačkom prelazu udario automobil, kazao da je iz Ministarstva udaljen i policajac koji je bio neposredno zadužen za izvršavanje tog predmeta.

"Nakon provera, ustanovili smo određene propuste koji su doveli do činjenice da osumnjičeni za izazivanje ove saobraćajne nezgode nije bio blagovremeno procesuiran za sve prethodno učinjene prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja", kazao je Rebić.

On je dodao da razgovorom sa roditeljima nastradale devojčice, MUP želi da pošalje poruku njenoj porodici i javnosti, da neće tolerisati nezakonit i neprofesionalan rad, odnosno da svi policijski službenici koji su se ogrešili o zakon mogu očekivati da budu sankcionisani za svoj nerad.

Rebić je rekao da je predsednika Apelacionog prekršajnog suda Zorana Pašalića zamolio da utvrdi da li je bilo propusta i odgovornosti službenika tog suda, jer osumnjičeni nije pravosnažno osuđen za prethodno učinjen prekršaj vožnje u alkholisanom stanju.

Prema njegovim rečima, MUP time pokazuje nameru da se striktno i dosledno primeni sistem karijernog napredovanja koji omogućava novi Zakon o policiji.

Dvanaestogodišnja devojčica je prelazila ulicu Kralja Petra u Blacu na obeleženom pešačkom prelazu kada je na nju naleteo "golf" prokupačkih registracija. Vozač Nikola Bošković (1992) bio je pod dejstvom alkohola, a napustio je mesto nesreće. Devojčica je prevezena u Kliničko-bolnički centar u Nišu gde je zbog zadobijenih povreda preminula.

 

Izvor: Beta


#   Blace   saobraćajna nezgoda   MUP RS     smena   Vladimir Rebić   pogibija   Nikola Bošković   Nada Bogićević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima