Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Небојша Човић је наручио атентат на Ђинђића

rssBookmark and Share

19.09.2011. Аutor : Agencije

Човек кога је Милош Симовић навео под надимком Ћоки, а који је наводно наручио убиство премијера Србије Зорана Ђинђића је бивши потпредседник Владе Србије Небојша Човић, изјавио је данас адвокат породице Ђинђић Срђа Поповић.

Небојша Човић је наручио атентат на Ђинђића

-Исказ Симовића је још увек потпуно неодређен. Ја мислим да је важно што је он посведочио да је Тужиластву за организовани криминал испричао ко је све био уплетен у атентат, ко је знао, ко је наручивао, рекао је Поповић.

На питање на кога се односе надимци Ћорави и Ћоки Поповић је одговори да је Симовић "Јасно објаснио да се ради о Човићу".

Београдски дневник Блиц објавио је данас да је Симовић пре годину и по дана дао писану изјаву Тужилаштву за организовани криминал у којој је као наручиоца убиства Ђинђића навео човјека из власти са надимцима Ћорави и Ћоки и да је у том исказу наво име и презиме тог човека.

-...Отишао сам на Церак у кућу код Мекера (Милорада Улемека Легије) да видим шта треба. Био сам са братом Александром. Ушли смо у двориште, ту је био неко од обезбеђења и одвели су нас иза куће у салон за госте. Питао нас је шта има, а гестикулацијом показао на доњи део увета да треба да се уради Ђинђа, односно председник Владе, Зоран Ђинђић, навео је Симовић у исказу који је објавио Блиц.

-Узео је новину и прецртао је слику премијера. Рекао је да је био на састанку и да му то трази Ћоки, што мени, а ни Аци, тада тај надимак ништа није значио, па смо га питали о коме се ради. Рекао је Ћорави и поред слике написао име и презиме ко је наручио атентат, навео је Симовић.

Симовић је прошле недеље два дана износио одбрану пред Специјалним судом на поновљеном суђењу за убиство Ђинђића, али је одбио да говори о детаљима уз најаву да ће о позадини убиства говорити на посебном суђењу за које је сигуран да ће бити одржано.

Симовић је правоснажно осуђен на 30 година затвора за учествовање у Ђинђићевом убиству, а суд му је одобрио поновљено суђење јер му је суђено у одсуству.

Милош Симовић ухапшен је 10. јуна прошле године чим је прешао границу и ушао у Србију из Хрватске, пошто је два дана пре тога у Загребу хицем из пиштоља тешко ранио Сретка Калинића, са којим се заједно скривао.


#   криминал   Зоран Ђинђић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима