Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nebojša Čović je naručio atentat na Đinđića

rssBookmark and Share

19.09.2011. Autor : Agencije

Čovek koga je Miloš Simović naveo pod nadimkom Ćoki, a koji je navodno naručio ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića je bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović, izjavio je danas advokat porodice Đinđić Srđa Popović.

Nebojša Čović je naručio atentat na Đinđića

-Iskaz Simovića je još uvek potpuno neodređen. Ja mislim da je važno što je on posvedočio da je Tužilastvu za organizovani kriminal ispričao ko je sve bio upleten u atentat, ko je znao, ko je naručivao, rekao je Popović.

Na pitanje na koga se odnose nadimci Ćoravi i Ćoki Popović je odgovori da je Simović "Jasno objasnio da se radi o Čoviću".

Beogradski dnevnik Blic objavio je danas da je Simović pre godinu i po dana dao pisanu izjavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u kojoj je kao naručioca ubistva Đinđića naveo čovjeka iz vlasti sa nadimcima Ćoravi i Ćoki i da je u tom iskazu navo ime i prezime tog čoveka.

-...Otišao sam na Cerak u kuću kod Mekera (Milorada Ulemeka Legije) da vidim šta treba. Bio sam sa bratom Aleksandrom. Ušli smo u dvorište, tu je bio neko od obezbeđenja i odveli su nas iza kuće u salon za goste. Pitao nas je šta ima, a gestikulacijom pokazao na donji deo uveta da treba da se uradi Đinđa, odnosno predsednik Vlade, Zoran Đinđić, naveo je Simović u iskazu koji je objavio Blic.

-Uzeo je novinu i precrtao je sliku premijera. Rekao je da je bio na sastanku i da mu to trazi Ćoki, što meni, a ni Aci, tada taj nadimak ništa nije značio, pa smo ga pitali o kome se radi. Rekao je Ćoravi i pored slike napisao ime i prezime ko je naručio atentat, naveo je Simović.

Simović je prošle nedelje dva dana iznosio odbranu pred Specijalnim sudom na ponovljenom suđenju za ubistvo Đinđića, ali je odbio da govori o detaljima uz najavu da će o pozadini ubistva govoriti na posebnom suđenju za koje je siguran da će biti održano.

Simović je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora za učestvovanje u Đinđićevom ubistvu, a sud mu je odobrio ponovljeno suđenje jer mu je suđeno u odsustvu.

Miloš Simović uhapšen je 10. juna prošle godine čim je prešao granicu i ušao u Srbiju iz Hrvatske, pošto je dva dana pre toga u Zagrebu hicem iz pištolja teško ranio Sretka Kalinića, sa kojim se zajedno skrivao.


#   kriminal   Zoran Đinđić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima