Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Жандарму 30 година затвора за убиство због дуга

rssBookmark and Share

Ниш 04.05.2015. Ало, Блиц, Јужна Србија Инфо

Жандарм Александар Раичић (25) из Ниша, осуђен је у Вишем суду у Нишу на 30 година затвора јер је 27. новембра 2013. године због дуга убио Нишлију Властимира Налића.

Ниш: Жандарму 30 година затвора за убиство због дуга

Александар Раичић, Фото: Ало-Блиц

Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривичног дела који је Раичић постигао са Вишим јавним тужилаштвом. Раичић је пред судом потврдио да је добровољно потписао споразум и одрекао се права на суђење.

- Казна од 30 година затвора која је постигнута споразумом сасвим је задовољавајућа за тужилаштво јер је за то кривично дело прописана санкција од 10 до 20 и од 30 до 40 година затвора. На овај начин избегнута је могућност да добије блажу казну а такође избегнут је и судски поступак који би несумњиво дуго трајао. С обзиром на то да је предмет споразума о признању кривичног дела, казна од 30 година је добра за тужилаштво - казао је портпарол Вишег јавног тужилаштва Владимир Станојевић. Он је рекао да су у поступку прегоавања, иако није постојала законска обавеза, саслушани и родитељи убијеног Налића, који нису изразили неслагање.

Адвокат Мирослав Ристић, пуномоћник Раичића, каже да су затражили склапање споразума о признању кривице због лошег здравственог стања окривљеног.

- Он је, како смо већ навели, има озбиљних проблема због пуцања плућне марамице, али је и у веома лошем психичком стању због свега што се десило.

Предложили смо казну од 20 година затвора ли тужилаштво је тражило 30 година на шта смо на крају пристали, каже адвокат Ристић.

Након осам дана, по истеку рока за жалбу, споразум ће постати правоснажан а Раичићу ће се урачунати време проведено у притвору.

Коментара: 0


#   Ниш   убиство   виши суд   пресуда   Александар Раичић   Властимир Налић   Владимир Станојевић   кривично дело   Мирослав Ристић
@


 


[ Додај коментар ]