Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Žandarmu 30 godina zatvora za ubistvo zbog duga

rssBookmark and Share

04.05.2015. Alo, Blic, Južna Srbija Info

Žandarm Aleksandar Raičić (25) iz Niša, osuđen je u Višem sudu u Nišu na 30 godina zatvora jer je 27. novembra 2013. godine zbog duga ubio Nišliju Vlastimira Nalića.

Niš: Žandarmu 30 godina zatvora za ubistvo zbog duga

Aleksandar Raičić, Foto: Alo-Blic

Presuda je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je Raičić postigao sa Višim javnim tužilaštvom. Raičić je pred sudom potvrdio da je dobrovoljno potpisao sporazum i odrekao se prava na suđenje.

- Kazna od 30 godina zatvora koja je postignuta sporazumom sasvim je zadovoljavajuća za tužilaštvo jer je za to krivično delo propisana sankcija od 10 do 20 i od 30 do 40 godina zatvora. Na ovaj način izbegnuta je mogućnost da dobije blažu kaznu a takođe izbegnut je i sudski postupak koji bi nesumnjivo dugo trajao. S obzirom na to da je predmet sporazuma o priznanju krivičnog dela, kazna od 30 godina je dobra za tužilaštvo - kazao je portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević. On je rekao da su u postupku pregoavanja, iako nije postojala zakonska obaveza, saslušani i roditelji ubijenog Nalića, koji nisu izrazili neslaganje.

Advokat Miroslav Ristić, punomoćnik Raičića, kaže da su zatražili sklapanje sporazuma o priznanju krivice zbog lošeg zdravstvenog stanja okrivljenog.

- On je, kako smo već naveli, ima ozbiljnih problema zbog pucanja plućne maramice, ali je i u veoma lošem psihičkom stanju zbog svega što se desilo.

Predložili smo kaznu od 20 godina zatvora li tužilaštvo je tražilo 30 godina na šta smo na kraju pristali, kaže advokat Ristić.

Nakon osam dana, po isteku roka za žalbu, sporazum će postati pravosnažan a Raičiću će se uračunati vreme provedeno u pritvoru.


#   ubistvo   viši sud   presuda   Aleksandar Raičić   Vlastimir Nalić   Vladimir Stanojević   krivično delo   Miroslav Ristić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima