Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Откривено 110 килограма дувана у возилу курирске службе

rssBookmark and Share

Наис 25.03.2014. Танјуг

У акцији дубинске контроле ауто-пута Београд-Ниш, цариници су данас, у возилу марке "сканиа", открили 110 килограма резаног дувана за који се основано сумња да је илегално ушао у Србију.

Откривено 110 килограма дувана у возилу курирске службе

Наиме, они су код наплатне рампе "Наис" зауставили возило које је долазило из правца Београда и возача питали да ли има нешто да пријави за ванредну царинску контролу.

Обзиром на то да је возило припадало курирској служби, возач је одговорио да се у комиону налази роба коју превози из Београда у Ниш, саопштила је данас Управа царина.

Ипак, цариници су одлучили да изврше контролу возила јер су у више наврата на идентичан начин откривали кријумчарен дуван и тако су у товарном делу открили 110 килограма резаног дувана без иакаквог доказа о плаћеним увозним дажбинама.

Највећа количина,односно 100 килограма резаног дувана било је упаковано у 6 кутија, док се преостали део налазио у шест кеса.

Управа царина подсећа да су цариници у протеклих пар месеци у акцијама дубинских контрола ауто пута Београд-Нишу у возилима курирских служби открили око 200 килограма дувана.

Једна таква акција се десила у децембру прошле године када је откривено 60 килограма, а друга пре месец дана када је пронађено 95 килограма, наводи се у саопштењу.


#   Наис   шверц   Управа царина   дуван
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима