Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otkriveno 110 kilograma duvana u vozilu kurirske službe

rssBookmark and Share

Nais 25.03.2014. Tanjug

U akciji dubinske kontrole auto-puta Beograd-Niš, carinici su danas, u vozilu marke "skania", otkrili 110 kilograma rezanog duvana za koji se osnovano sumnja da je ilegalno ušao u Srbiju.

Otkriveno 110 kilograma duvana u vozilu kurirske službe

Naime, oni su kod naplatne rampe "Nais" zaustavili vozilo koje je dolazilo iz pravca Beograda i vozača pitali da li ima nešto da prijavi za vanrednu carinsku kontrolu.

Obzirom na to da je vozilo pripadalo kurirskoj službi, vozač je odgovorio da se u komionu nalazi roba koju prevozi iz Beograda u Niš, saopštila je danas Uprava carina.

Ipak, carinici su odlučili da izvrše kontrolu vozila jer su u više navrata na identičan način otkrivali krijumčaren duvan i tako su u tovarnom delu otkrili 110 kilograma rezanog duvana bez iakakvog dokaza o plaćenim uvoznim dažbinama.

Najveća količina,odnosno 100 kilograma rezanog duvana bilo je upakovano u 6 kutija, dok se preostali deo nalazio u šest kesa.

Uprava carina podseća da su carinici u proteklih par meseci u akcijama dubinskih kontrola auto puta Beograd-Nišu u vozilima kurirskih službi otkrili oko 200 kilograma duvana.

Jedna takva akcija se desila u decembru prošle godine kada je otkriveno 60 kilograma, a druga pre mesec dana kada je pronađeno 95 kilograma, navodi se u saopštenju.


#   Nais   šverc   Uprava carina   duvan
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima