Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полицајац преминуо док је трчао маратон!

rssBookmark and Share

03.03.2013. Autor: D.K.

Драги Станковић (51) из Лесковца, припадник Полицијске управе у овом граду, преминуо је данас током Зимског маратона самопревазилажења. Претпоставља се да је узрок смрти срчани удар.

Педесет једногодишњи Драги Станковић из Лесковца, припадник Полицијске управе у овом граду, преминуо је данас око 13 часова током Зимског маратона самопревазилажења у Нишу. Несрећни човек се срушио поред стазе у парку Чаир, а према првим информацијама, претпоставља се да је узрок смрти срчани удар.

Организатор трке Саша Ђорђевић каже да је дежурни лекар одмах покушао реанимацију, али да Станковићу није било помоћи. Ништа није могла да учини ни служба Хитне помоћи која је убрзо стигла у Чаир.

- Станковић је имао проблема са срцем, али је одлучио да се на своју одговорност окуша у маратону. Рекао је да је у доброј кондицији и да је добио одобрење од свог лекара да може да трчи. Укупна дужина стазе је 21 киломтар, а он је пао на пола трке током које није ни трчао, већ је пешачио – каже Ђорђевић и додаје да је Станковић и раније учествовао на сличним тркама.

Овогодишњи маратон окупио је 80 учесника из Србије, Македоније, Бугарске, Босне и Херцеговине и Словеније. Најстарији учесник имао је преко 70 година.

Зимски маратон сампоревазилажења организује се од 1995. године а циљем да дугопругашима пружи прилику да тестирају своју кондицију на почетку нове тркачке сезоне.

Коментара: 0


#   Саша Ђорђевић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима