Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Професор биологије - џепарош

rssBookmark and Share

14.11.2011. Извор: Политика

После неколико месеци сталних крађа новчаника и платних картица у нишкој Железничкој амбуланти ухваћен лопов – професор биологије.

Професор биологије - џепарош

Ниш -- После прошлонедељне бруке око професорке биологије у једној основној школи у Нишу, која је ухваћена како за себе купује дрогу пред почетак наставе, мислило се да не може да буде већег скандала међу људима задуженим за васпитање и образовање младих.

Није, међутим, тако и, просто речено, лоше се мислило. Пре три дана, прошлог петка, у крађи је ухваћен један професор и то, занимљиво, поново биолог.

У односу на претходни случај професорке која је, потврђено је у полицији, регистровани уживалац дроге, разлика је у томе што ухваћени професор лопов тренутно нема посао.

Професор џепарош ухваћен је у објекту нишког Завода за здравствену заштиту радника на железници, где су се месецима уназад догађале чудне крађе. Сваке недеље, једном или два пута, у амбуланти је нестајало понешто. Најчешће су без трага нестајали новчаници и платне картице из женских торби у свлачионицама или из фиока у канцеларијама. У амбуланти су почели да зазиру једни од других, сумњало се да је лопов међу њима. Онда су, пошто је једној докторки нестао новчаник с више од десет хиљада динара, обавестили полицију.

Полиција је дошла и отишла, обећавши да ће, уколико на основу отисака открије лопова, обавестити запослене у познатој Железничкој амбуланти.

Пре него што ј стигао било какав извештај од полиције, прошлог петка, око 10.30 часова, радница задужена за стерилизацију медицинског посуђа у лабораторији ове амбуланте кренула је до просторије за пресвлачење да узме новац за доручак. Када је отворила врата нашла се очи у очи с лоповом, који је увелико претресао њену и остале женске ташне. У руци је, испричала је касније, већ држао један новчаник. Жена се није збунила. Из свег гласа повикала је на њега, наредила му да стане где је био и с врата позвала обезбеђење. Портир и возач амбуланте прискочили су јој у помоћ и савладали лопова, а брзо је с оближње железничке станице стигла и патрола дежурних полицајаца.

Пред полицијом и радницима у амбуланти, који су га ухватили, лопов је рекао како се зове, шта је по занимању, издиктирао свој матични број и број личне карте. Потом је одведен у полицијску станицу на нишком Црвеном крсту на даљу „обраду”.

Оно што никако још не могу да схвате лекари и сви запослени у Железничкој амбуланти, свакако је занимање лопова. Како је рекао полицији, а касније је потврђено, реч је о професору биологије. Тренутно је без посла, а радио је претходних година у Нишу и Алексинцу. Зашто више не ради није рекао.

С потврдом из полиције да је реч о професору биологије, стигла је још једна информација: исти лопов „оперисао” је у претходном периоду и у другим установама у Нишу и на неким нишким факултетима, где је на једном, само неколико дана пре хапшења у Железничкој амбуланти, такође био ухваћен како краде новчанике. Али је, после саслушања, и пуштен.

Да ли ће овог пута пошто је, сазнајемо, задржан у полицијском притвору онолико колико закон предвиђа, до 48 часова, бити ухапшен и задржан у притвору, или ће опет бити пуштен да настави с уносним допунским занимањем?


Коментара: 0


#   образовање   професори   без посла   личне карте   платне картице
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима