Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ПРУГА СМРТИ:Погинуо на пружном прелазу

rssBookmark and Share

12.10.2012. Autor: Telegraf

Александар Манчић (41) погинуо на пружном прелазу кад је воз из смера Димитровграда ударио и вукао његов аутомобил "опел вектра" 180 метара. Најугроженија су деца која овај прелаз користе свакодневно на путу до школе.

ПРУГА СМРТИ:Погинуо на пружном прелазу

У стравичној саобраћајној несрећи која се догодила ноћас у Пироту, на пружном прелазу Пејин мост у насељу Ђерам, погинуо је Александар Манчић (41) из Пирота.

До несреће је дошло када је брзи воз из смера Димитровграда директно ударио аутомобил “опел вектра” у коме се налазио Манчић у моменту док је прелазио преко пруге. Воз је аутомобил гурао 180 метара од силине удара.

Бивши председник Месне заједнице Бериловска капија Зоран Тодоровић тврди да је ово 19. жртва на прелазу.

Иако су мештани у неколико наврата организовали протесте, руководство Железница Србије није још поставило бранике на овај прелаз који је “обезбеђен” једино “андрејиним крстом”.

-Ово је међународна пруга где свакога дана великом брзином протутњи велики број возова, што представља огромну опасност по све учеснике у саобраћају. Најугроженија су деца која свакога дана из насеља Ђерам иду у школу и враћају се кући преко овог прелаза - каже Тодоровић.

Он додаје да су организовани протести још 2006. и 2007. године, али то није допрло до надлежних у Железницама Србије.

-Једино што су урадили јесте подношење прекршајне пријаве против мене због бликирања пруге на основу чега сам платио 15.000 динара – наводи Тодоровић.


#   пруга   Зоран Тодоровић   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима