Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

PRUGA SMRTI:Poginuo na pružnom prelazu

rssBookmark and Share

12.10.2012. Autor: Telegraf

Aleksandar Mančić (41) poginuo na pružnom prelazu kad je voz iz smera Dimitrovgrada udario i vukao njegov automobil "opel vektra" 180 metara. Najugroženija su deca koja ovaj prelaz koriste svakodnevno na putu do škole.

PRUGA SMRTI:Poginuo na pružnom prelazu

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas u Pirotu, na pružnom prelazu Pejin most u naselju Đeram, poginuo je Aleksandar Mančić (41) iz Pirota.

Do nesreće je došlo kada je brzi voz iz smera Dimitrovgrada direktno udario automobil “opel vektra” u kome se nalazio Mančić u momentu dok je prelazio preko pruge. Voz je automobil gurao 180 metara od siline udara.

Bivši predsednik Mesne zajednice Berilovska kapija Zoran Todorović tvrdi da je ovo 19. žrtva na prelazu.

Iako su meštani u nekoliko navrata organizovali proteste, rukovodstvo Železnica Srbije nije još postavilo branike na ovaj prelaz koji je “obezbeđen” jedino “andrejinim krstom”.

-Ovo je međunarodna pruga gde svakoga dana velikom brzinom protutnji veliki broj vozova, što predstavlja ogromnu opasnost po sve učesnike u saobraćaju. Najugroženija su deca koja svakoga dana iz naselja Đeram idu u školu i vraćaju se kući preko ovog prelaza - kaže Todorović.

On dodaje da su organizovani protesti još 2006. i 2007. godine, ali to nije doprlo do nadležnih u Železnicama Srbije.

-Jedino što su uradili jeste podnošenje prekršajne prijave protiv mene zbog blikiranja pruge na osnovu čega sam platio 15.000 dinara – navodi Todorović.


#   pruga   Zoran Todorović   mesne zajednice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima