Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Расписана потерница за још једном особом због сумње на учешће у убиству породице Ђокић

rssBookmark and Share

Алексинац 25.10.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Полиција је расписала потерницу за још једном особом због убиства трочлане породице Ђокић, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Расписана потерница за још једном особом због сумње на учешће у убиству породице Ђокић

Александар Вулин је за ТВ Пинк рекао да су нађени необориви докази да је главни осумњичени Г. Џ. учествовао у убиству породице Ђокић, попут новца на његовом имању и неких предмета "који су без сумње били искоришћени за убиство".

Вулин је додао да је Г. Џ. указао на саучеснике, који су касније приведени и којима је одређен притвор до 30 дана.

"За сада су два саучесника, али сматрам да ће их бити још више. Ми смо расписали интерну за још једним лицем. Тако да имамо сазнања да их је било више", рекао је Вулин.

Вулин је истакао да се Г. Џ, након хапшења, бранио ћутањем, али да је пред судијом за претходни поступак изнео одбрану.

Министар је рекао да је од почетка било јасно да је убиство извршио неко ко познаје породицу Ђокић. "То је врло пажљиво, готово професионално припремљена ликвидација", оценио је Вулин.

Истакао је да је главни осумњичени припремао алибије и покушавао да оправда свако своје кретање, а показивао је потпуно одсуство емпатије.

"Као да се ништа није десило. Само када би се дошло до њега, он би почео да плаче и губи живце, али када би га питали за чланове (његове) породице, да ли би неко од њих могао да изврши убиство, рекао би да би могли. То је човек спреман на све", навео је Вулин.

Виши суд у Нишу, који је јуче донео одлуку о притвору до 30 дана за тројицу осумњичених, одредио је данас притвор за још двојицу осумњичених за убиство.

Нестанак породице Ђокић је пријављен 28. септембра, а њихова спаљена тела припадници МУП-а пронашли су 2. октобра у атару села Моравац, општина Алексинац.


#   Алексинац   Александар Вулин   убиство   ПУ Ниш   потерница   Ђокић породица
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима