Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сабласно убиство у Срезовцу

rssBookmark and Share

Алексинац 23.03.2009.

НЕЗАПАМЋЕН злочин у малом поморавском селу Срезовац, двадесетак километара од Алексинца. Највероватније због неузвраћене љубави, Ивица Панић Ица, из суседног села Горњи Љубеш, у суботу око 19 часова, на каучу у соби њене породичне куће, са три метка...

Сабласно убиство у Срезовцу

Три метка за неузвраћену љубав

Жаклина, мајка настрадале девојчице

НЕЗАПАМЋЕН злочин у малом поморавском селу Срезовац, двадесетак километара од Алексинца. Највероватније због неузвраћене љубави, Ивица Панић Ица (30), из суседног села Горњи Љубеш, у суботу око 19 часова, на каучу у соби њене породичне куће, са три метка из аутоматске пушке, убио је малолетну Сузану Савић (16), ученицу првог разреда средње медицинске школе у Крушевцу. Панић је ухапшен и задржан у полицијском притвору до 48 сати.

У Срезовцу и околини влада мук. Нико не може да верује шта се догодило. По Савићима, злочин је могао да буде и трагичнији. Жаклина (34), мајка настрадале девојчице, тврди да је убица и на њу испалио два метка када га је после злочина појурила и сустигла, али оба хица су је промашила. С друге стране, отац Саша је убеђен да би Панић највероватније убио и његовог сина, ученика осмог разреда, да је којим случајем он налетео у моменту извршења злочина.

- Били смо у старој кући, а ћерка је отишла у своју собу у нову кућу. Чули смо два, три праска, али сам прво помислила да је син бацио петарде. Отрчала сам у собу код ћерке, лежала је покривена ћебетом и кркљала, али тада ништа нисам посумњала - прича уплакана мајка Жаклина.

- Међутим, на тераси сам чула неко шушкање, додаје Жаклина. - Истрчала сам напоље, приметила човека у црном са пушком у руци, ухватила га за капуљачу

и препознала Ивицу. Тада ме је ударио, а видела сам и два бљеска из пушчане цеви. Један метак ми је прострујао поред руке, а други поред ноге, а убица је убрзо побегао.

Мајка Жаклина се после тога вратила код ћерке. Када је подигла ћебе, видела је Сузану у крви и готово у беживотном стању. Повређена девојчица је приватним колима повезена за Алексинац, али је успут пукла гума. Савићи су једва успели да зауставе друго возило, међутим, када су стигли у болницу, све је већ било касно.

Од укућана смо сазнали да су се жртва и убица познавали и дружили од раније. Нико није веровао да се међу њима изродила љубав, поготово због разлике у годинама. Отац Саша, зидарски радник, тек после убиства ћерке сазнао је да ју је Ивица прогањао, јер остали, а поготову супруга Жаклина, нису смели да му кажу за то познанство и прогоне. Иначе, Сузана је после осмолетке, школовање наставила у Крушевцу. То раздвајање, Ивици је очигледно тешко пало. У петак је на викенд дошла код родитеља. Мајка Жаклина тврди да Сузана трагичне ноћи није очекивала Ивицу, јер би јој ћерка бар нешто рекла.

- Чуо сам шта се догодило и просто сам запањен. И Ивица и његов брат су мирни дечаци, а Ивица је и капитен сеоског фудбалског клуба - каже рођак поменуте двојице, Радивоје Панић, иначе наставник.

- Никада се овако нешто није догодило на овом простору. Познавао сам и настрадалу Сузану, јер је похађала осмолетку у којој предајем и била је супер ђак. За Ивицу нисам знао да има пушку и питам се одакле му - додаје Радивоје.

На растанку, деда Зоран нам је, бришући сузе, рекао да је његова мезимица Сузана на све начине изгледа покушавала да се извуче и стави тачку на дружење са Ивицом, али је он ставио тачку на њен живот.


ПОСЛЕДЊЕ ПРЕТЊЕ

СУЗАНА је у Крушевцу становала у стану свог деде Зорана који је са другом супругом живео у Сталаћу.

- Пре десетак дана унука ме је позвала телефоном и јавила да је Ивица дошао код ње у Крушевац, да је малтретира и да јој прети. Отишли смо брзо, али га нисмо затекли, а унуку смо накратко одвели код нас - каже деда Зоран.


СУСЕД

УБИЦА је са млађим братом живео у породичној кући наслеђеној од деде и око 500 метара удаљеној од жртвине. Није био запослен. Сви у Горњем Љубешу кажу да је био миран и повучен.

Д. СТОЈАНОВИЋ
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=140803


Љубомора помрачила ум

Пуцао малолетној девојци из „калашњикова“ у груди

Ивица Панић (30) из Горњег Љубеша у општини Алексинац ухапшен је због сумње да је 21. марта око 19 сати хицима из аутоматске пушке убио Сузану Савић (16) из суседног села Срезовац, ученицу Средње медицинске школе у Крушевцу. Панић је, како се претпоставља, пуцао у тренуцима растројства због љубоморе јер Сузана, коју је прогањао месецима, није желела да се забавља с њим.

Панић се обучен у црно, с капуљачом на глави и „калашњиковом” у рукама, ушуњао у кућу девојке у Срезовцу коју је упознао прошлог лета и изрешетао је док се пре вечере одмарала у својој соби. Према првим информацијама, Панић је са три хица испаљена са раздаљине од метар и по погодио несрећну девојку у груди.

- Сузана је дошла у петак из Крушевца где иде у први разред Средње медицинске школе, да проведе викенд са нама. Причали смо те вечери, смејали се. Отишла сам да направим палачинке, а она у собу да мало прилегне пре него што почне серија на ТВ-у - почиње причу Сузанина мајка Жаклина. Кад је зачула хице, каже, помислила је да син у дворишту баца петарде.

- Врата Сузанине собе су била отворена, видела сам дим испред, онда сам чула да врата суседне просторије лупају. Дотрчала сам и видела мушкарца у црном, са капуљачом на глави како разваљује врата да би изашао на терасу. Скинула сам му капуљачу и видела лице из профила. Тад ми је први пут блеснуло пред очима. Један метак ми је прошао поред слабине. Потом још један блесак. Други метак ми је прошао поред ноге. Када сам се повратила од шока, дотрчала сам до Сузанине собе. Гушила се. Још нисам знала шта се десило. Подигла сам ћебе и видела је сву у крви. Крв је липтала из груди, лева рука је била разнета - прича Жаклина. Мајка, скрхана болом, у паници је, каже, почела да дозива супруга Сашу и укућане, викала је да трче за убицом, али је он успео да искористи пометњу и нестане у мраку. Ухапшен је исте вечери у селу, а полиција је код њега пронашла пушку из које је пуцао.

Аутор: Бранко Јаначковић | Фото:К. Каменов
http://www.blic.rs/hronika.php?id=84718


Злочин у Алексинцу: ИЗРЕШЕТАО ДЕВОЈЧИЦУ ЗБОГ ЉУБОМОРЕ


Suzana SavicИвица Панић (30) из Горњег Љубеша убио из аутоматске пушке Сузану Савић (16) јер је раскинула с њим! Панић упао у кућу малолетнице у Срезовцу код Алексинца и испалио у њу четири метка

Ивица Панић (30) из Горњег Љубеша убио је из аутоматске пушке Сузану Савић (16) јер је раскинула њихову љубавну везу! Панић је у суботу увече упао у кућу малолетнице у селу Срезовац код Алексинца и испалио четири метка у несрећну девојку! Сузана је преминула на путу за болницу, а Ивица је исте вечери ухапшен.

Злочин се догодио у суботу око 19 часова у породичној кући Сузанининих родитеља у селу Срезовац. Убица је упао у Сузанину собу и пуцао у њу из аутоматске пушке. После пуцњаве Панић је побегао, али је исте вечери ухваћен у свом селу. Како Пресс сазнаје, реч је о злочину из страсти, јер је Ивица дуже време прогањао девојку, која је раскинула с њим.

Жаклина Савић, мајка убијене девојке, каже да је покушала да савлада Ивицу, али да је он и на њу пуцао!

- Седела сам са мужем и рођацима у кући када сам чула четири пуцња из суседне куће у којој је спавала Сузана. Помислила сам да мој син баца петарде, али сам ипак изашла да видим о чему се ради. Дотрчала сам до ћеркине собе и видела је на кревету. Била је покривена ћебетом, само јој се глава видела. Из суседне собе истрчао је младић сав у црном, са пушком у руци! Потрчала сам за њим и ухватила га за капуљачу. Он ме је ударио, када сам пала, пуцао је на мене два пута. Устала сам, утрчала у Сузанину собу и видела је како кашље и гуши се. Помислила сам да се узнемирила, јер би јој обично позлило када би се нервирала - прича Жаклина, и додаје:

- Међутим, када сам подигла ћебе којим је била покривена видела сам да је сва крвава. Лева рука јој је била потпуно искидана, а имала је и ране на грудима. Почела сам да вриштим, дотрчали су супруг и рођаци, ставили су Сузану у кола и повезли је у алексиначку болницу. У Адровцу нам је пукла гума, зауставили смо нека кола и замолили возача да нам помогне, али је он одбио! Онда је наишао неки човек из села Трњани, који је Сузану пребацио до болнице, али је за њу било касно - прича очајна жена.

Она каже да је знала да Ивица прогања Сузану, али да није обавестила супруга јер се бојала његове реакције.

- Ивица је њој претио, малтретирао је, захтевао је да буде с њим иако она то није желела. Говорио јој је да ће је убити ако нађе другог момка. Нисам смела да кажем супругу јер сам се бојала да ће га убити. Мислила сам да ће Ивица да је остави на миру. Нисам слутила да овако нешто може да уради - прича Жаклина.

Сузанин деда Зоран Савић каже да је Ивица побеснео јер је Сузана наставила школовање у Крушевцу и више није могао да је виђа.

- Забављали су се за време летњег распуста, али је Сузана прошле године уписала Медицинску школу у Крушевцу и није желела да настави везу с њим. Док се школовала, боравила је у мом стану у Крушевцу јер ја са женом Славицом живим у Сталаћу. Пре петнаестак дана Ивица је дошао у Крушевац и напао Сузану. Она нас је позвала телефоном, па је Славица отишла код ње у стан да би је одбранила. Ивица јој је рекао да хоће да се помири са Сузаном. Међутим, унука му је рекла да оде и да не жели више да га види. Славица се забринула за Сузану, па ју је довела код нас у Сталаћ где је провела неко време - каже деда убијене девојке.

Сузана је у петак дошла из Крушевца да проведе викенд код родитеља у Срезовцу. Њен отац Саша каже да није ни слутио да његова ћерка има проблема.

- Нисам имао појма да Сузана има нешто са тим младићем. Да сам знао, ја бих то спречио, он је од ње много старији и није имао шта да тражи са њом - огорчен је Саша Савић. Он истиче да нико није могао да очекује да ће Ивица починити овако стравичан злочин.

- Знам га као тихог младића, не могу да верујем да је овако нешто могао да нам уради - каже Савић.

Увиђај на месту злочина обавио је Иван Булатовић, истражни судија Окружног суда у Нишу. Он је саопштио да је осумњиченом Панићу, који је илегално поседовао аутоматску пушку, одређено полицијско задржавање до 48 сати. Панић ће данас са кривичном пријавом за убиство бити приведен на саслушање истражном судији.


Стриц: У шоку сам, Ивица је диван младић


Радивоје Панић, Ивичин стриц, каже да не може да верује да је његов синовац починио овако стравичан злочин.

- Ивица је диван младић, бавио се грађевинским пословима, а био је и капитен овдашњег фудбалског тима. Познајем и Сузану, био сам наставник у школи коју је она похађала. Не знам шта је тачно било између њих, али није смело овако да се заврши - каже Панић.

Д. КОЦИЋ
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=61242&sectionId=39&view=story

Тридесетогодишњак хицима из „калашњикова“ убио малолетну љубавницу

Метак у срце због раскида

Ивица Панић (30) из села Горњи Љубеш ухапшен је због сумње да је са три метка из аутоматске пушке убио малолетну љубавницу Сузану Савић (16) из Срезовца крај Алексинца. Мотив убиства је болесна љубомора Панића који није могао да поднесе њихов раскид.

У кући Савићевих у селу Срезовцу мук и неверица. Њихова Сузана убијена је на спавању. Сумња се да ју је са три хица из аутоматске пушке, од којих ју је према још непотврђеним информацијама један погодио право у срце, убио дупло старији Панић са којим се кратко забављала прошлог лета. Отац Саша још је у шоку. Не може да говори. Мајка Жаклина, згрчена од бола, присећа се вечери која их је завила у црно.
- Била сам у соби кад сам чула да нешто пуца. Мислила сам да син баца петарде. Изашла сам из куће и погледала у суседну кућу, кућу мог свекра, где је била Сузанина соба. Видела сам светло, па сам отрчала у њену собу. Она је лежала на кревету покривена ћебетом, само јој се глава видела... Из предсобља се вио дим, па сам питала одакле долази. Ништа ми није одговорила. Онда сам чула лупњаву и видела непознатог мушкарца како цима врата терасе. Био је сав у црном - панталоне, јакна, капуљача... - прича Жаклина, која у том тренутку још није знала шта се догодило.
- Почео је да бежи, па сам потрчала за њим и сустигла га. Не знам да ли ме је ударио или сам сама пала, а онда су ођекнули пуцњи. Метак је прошао поред мене! А онда и други, поред ноге! Потом је побегао - присећа се Сузанина мајка, која се потом вратила код ње у собу.

- Видела сам да се гуши и помислила да има напад, па сам почела да је дрмам. Кад сам открила ћебе, видела сам крв! Истрчала сам, почела да вриштим и дозивам мужа - наставља причу Жаклина.
Сузана и Ивица су почели да се забављају у јуну прошле године, када је завршила осми разред. Све је било у реду до тренутка када је несрећна девојка решила да оде из села и упише средњу медицинску школу у Крушевцу. Живела је сама у стану свога деде Зорана.
Мајка Жаклина додаје да јој се ћерка жалила да јој Панић прети.
- Тај момак је долазио код ње у стан у Крушевцу. Говорио је да не може да живи без ње. Јурио је, претио јој да ће да је убије... Мени је то рекла, а ја нисам смела да кажем мужу. Плашила сам се да ће отићи код њега да га нападне. И мислила сам да ће се тај момак оканити, да ће је пустити да живи. Нисам могла ни да претпоставим да ће се овако кобно завршити - каже Жаклина.
 
Нису хтели да им помогну

Сузанина мајка наводи да су ћерку одмах после пуцњаве сместили у аутомобил и кренули ка болници, али им је у селу Адровац пукла гума.
- Први човек кога смо срели није хтео да нам помогне, рекао је да ауто није његов. Други нам је помогао. Кад смо стигли до болнице, ставили су је на носила и отада више ништа не знам - прича скрхана мајка.
 



#   Алексинац   Крушевац   полиција   Саша Савић   убиство   Срезовац   истражни судија   Горњи Љубеш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима